Zsiráf született a debreceni állatkertben

Zsiráf született a debreceni állatkertben

Megint zsiráf született a debreceni állatkertben: az 50 kilogramm súlyú, 175 centiméter magas, jó étvágyú, életerős kisbika február utolsó napján jött a világra – közölte az állatkert igazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Nagy Gergely Sándor felhívta a figyelmet, hogy 2017 nyarán született Debrecenben az állam első recészsiráf-bébije, Jabari, akit most testvérrel örvendeztetett meg az állatkert zsiráfpárja, Emma és Szilveszter. A debreceni szülőpár Európa egyik legjobb génállományú zsiráfpárja.

A kis zsiráfcsikó megszületésével 163-ra növekedett Európában a recés zsiráfok száma, az állatokat 55 állatkertben gondozzák a kontinensen – fűzte hozzá.

A kisbika gondozását állatápolók végzik, a sajtótájékoztató közepette cumisüvegből másodpercek alatt ivott meg hat deciliter 4,2 zsírtartalmú szürkemarha-tejet.

Nagy Gergely Sándor a tájékozatón közölte: a recés zsiráf a zsiráfok egyik legritkább alfaja, amely Szomália, Etiópia és Kenya területén fordul elő, és megjelenik a kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

Magyarországon csak Debrecenben láthatóak recés zsiráfok, amelyek az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.

mti, fotó: Czeglédi Zsolt