Egyre több építmény ölt testet a BMW Group Üzem Debrecen építkezésén

Egyre több építmény ölt testet a BMW Group Üzem Debrecen építkezésén

A BMW Group Üzem Debrecen építkezése nagyszerű fázisába lépett: az M35-ös autópályán haladva láthatjuk, hogy a létesítmények is szakaszosan formát öltenek.

Az üzem központi egységeként szolgáló Kommunikációs Centrum tekintetében pillanatnyilag az eszközi épülethéjat húzzák fel, ezenkívül megkezdődtek a belső műszaki és szerelési munkálatok is. A Kommunikációs Center jó néhány szerepkört tölt ezután be: itt kap helyet az üzem legtöbb irodája, a kollégák egészségügyi ellátását végző Egészségközpont, azonkívül az étterem is.

A BMW Group gyáraiban az egész világon több ezer munkavállaló étkezik nap mint nap, és ezen tapasztalatokra építve az vendéglők szüntelenül korszerűsítik kínálatukat és szolgáltatásaikat, amiből a debreceni egység kantinja is profitálhat ezután: a munkatársakat változatos menük és egészséges, nagyfokú részben fenntartható eredetű alapanyagokból készült ennivalók várják. Sőt, az étterem munkatársai az ennivalók elkészítése esetén előtérbe állított figyelmet fordítanak a különféle ételintoleranciákra, az allergének kezelésére.

Megkezdődtek a belső munkálatok a Képzési Központnál is, ahol rövid időn belül bezárul a külső épülethéj. Ez a létesítmény ad ezt követően otthont a szeptemberben induló, helyi nevelési partnerekkel kialakított duális képzésnek is, melynek keretében száz technikus tanuló csatlakozik a debreceni csapathoz. A BMW Group Üzem Debrecen duális szakképzési programjába most is várják az érdeklődő tanulók jelentkezését.

A 2022 novemberében bejelentett, 500 munkahelyet teremtő akkumulátor-összeszerelő üzem építési munkálatai is az elképzelések alapján haladnak, már állnak a létesítmény vázát adó oszlopok. Ebben az csarnokban szerelik ezt követően össze a BMW Group hatodik generációs akkumulátorcelláit, amelyek később a gépjárműk padlólemezébe kerülnek – ez lesz a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE modellek szíve.

Az építési munkálatok mellett a BMW Group Üzem Debrecen toborzási aktivitása is egyre intenzívebb, ebben a pillanatban is csaknem 70 nyitott pozícióra közel 400 munkatársat keresnek. Az elérhető pozíciók örökösen frissülő listája, ugyanakkor a jelentkezési felület a https://www.bmwgroup. jobs/hu/hu. html oldalon válik hozzáférhetővé.