„WE ARE M” – a BMW M divízió élményekkel telve ünnepli fennállása 50. évfordulóját

„WE ARE M” – a BMW M divízió élményekkel telve ünnepli fennállása 50. évfordulóját

2022 május 24-én, a BMW M GmbH megalapításának 50. évfordulóján a nagyteljesítményű sportautókat építő divízió ünnepségsorozata már gőzerővel zajlik ezután. Az egész éves ceremónia február 24-én, a BMW M divízió filmjének világpremierjével veszi kezdetét: az alkotásban a legváltozatosabb BMW M modellek és sofőrjeik tűnnek fel. A stratégiák egyeztetésére, az együttes motivációra és az egymás buzdítására szolgáló találkozók már-már az összes csapatsportban jelen vannak. Itt mindez számtalan BMW M modell társaságában zajlik.

A legsportosabb összejövetelről készült film érzelmekkel telve tárja a közönség elé, hogy mi mindenről szól az internacionális BMW M közösség. Tudniillik legyenek bármennyire is különbözőek a gépjárműk és sofőrjeik, egyvalamiben osztoznak: az érzésben, amely gázadásra letaglózó adrenalinnal pörgeti fel és bizsergetve ragadja magával a vezetés szerelmeseit. A BMW M modellek már 50 éve ezt kínálják, rajongással és izgalommal telve, ellenben a saját útjukat járva. A megannyi merész, zseniális csúcsmodell volánja mögött minden sofőrt ugyanaz a hamisítatlan BMW M impresszió élteti: „WE ARE M”.

„Február 24-én büszkén kiáltjuk világgá jubileumi ünnepségsorozatunk kezdetét. A „Huddle Speech” című film a BMW M GmbH rendkívüli alkotásainak sorát folytatja, kicsit habár más módon: a film a múlt ikonikus mérföldkövei mellett a márka átalakulását is előrevetíti. Szakadatlan a jövőbe tekintünk, míg nem hagyjuk kialudni a BMW M modellek nagyszerű rajongói bázisát éltető lángot sem” – nyilatkozott Timo Resch, a BMW M GmbH ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős elnöke. „Rajongóinkkal közösen, internacionális közösségünk tagjaival karöltve akarunk ünnepelni, így teljes évre izgalmas meglepetésekkel készülünk, az összes kommunikációs csatornánkon. Már roppantul várjuk” – tette hozzá.

A „WE ARE M” mindent magába foglal, amiről a BMW M divízió szólt és szólni fog

A jubileumi év alkalmából megálmodott ünnepségsorozat élményekkel telve szemlélteti a BMW M GmbH esszenciáját: a nagyteljesítményű sportautók sokoldalúságát, merészségét és innovációs erejét, rögvest felismerhető köntösbe csomagolva. A BMW M1 Procar sorozattól kezdve, a BMW i4 M50 tisztán elektromos meghajtású Gran Coupé modellen át, a BMW Concept XM tanulmányautóig: a BMW M a vezetés élményének szimbóluma. A trikolor árnyalat égisze alatt megtervezett gépjárműk más-más felhasználási területükből adódóan eltérőek, génjeikben csakhogy egyformák: feltűnőek, egyediek és bevállalósak. Olyan összetéveszthetetlen tulajdonságok ezek, amelyek a jubileumi esztendő ünnepségsorozatát is nagymértékben meghatározzák.

A BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulója alkalmából megálmodott ünnepségsorozat négy állomásból áll, ezeket egymást követően aktiválják ezután a szervezők. A „Huddle Speech” című film által fémjelzett első állomás a BMW M divízió félévszázados öröksége előtt tiszteleg, a második állomás mindazonáltal a márka elmúlt 50 esztendejének motorsport-sikereit veszi sorra. A harmadik állomást az elektromos mobilitás, ameddig a negyediket az rendhagyó életstílus jellemzi. Eközben az év idején a BMW M GmbH nagyszámú elbűvölő újdonságról lerántja a leplet és megannyi fontos internacionális eseményen reflektorfénybe gurul. A BMW Motorsport tradicionális emblémája ugyanakkor csak egy azon meglepetések közül, amelyekkel a BMW M divízió az internacionális BMW M közösség részére készül.

Mesés örökségéből táplálkozva a BMW M divízió a márka jövőképét is előrevetíti

Az 50. évfordulót ünneplő teljes körű kommunikáció arra szintén pompás alkalmat kínál, hogy a BMW M GmbH fantasztikus történelmére, fantasztikus motorsport-diadalaira, továbbá a teljesítményre finomított modellek és a nagyteljesítményű sportautók szegmensében elért kimagasló sikereire is visszatekintsen. Ez utóbbiak egyike a 2018-ban bemutatott „M Town” kampány is, amely a BMW M modellek rajongóinak felejthetetlen élményt okozott.

A BMW M GmbH ellenben nem ül a babérjain, ehelyett gőzerővel jövőbeni átalakulására összpontosítja a figyelmet. A jubileumi esztendő ünnepségsorozatának következő három állomásán az újfajta csúcsteljesítmény, a hálózatról tölthető vezetési behatás és a hamisítatlan BMW M életstílus is a figyelem középpontjába kerül. Merthogy a BMW M divízió a vezetés abszolút élményét élteti – midőn a múltban, úgy a következő években is.