Vegyesvállalatot alapít az LG és a Magna

Vegyesvállalatot alapít az LG és a Magna

Tranzakciós megállapodást kötött egymással az LG Electronics (LG) és a Magna International Inc. (Magna), aminek értelmében a felek egy vegyesvállalatot hoznak létre. Az LG Magna e-Powertrain néven létrejövő új társaság székhelye a dél-koreai Incheonban lesz, irányítását ugyanakkor egy rutinos menedzsment fogja ellátni.

A korszerű vállalatot Cheong Won-suk vezérigazgató vezeti ezt követően, aki 20 éve dolgozik az LG-nél, legutóbb ugyanakkor az LG Vehicle component Solutions Company zöld üzletágának alelnöke és vezetője volt. Az LG-hez való csatlakozása előtt Cheong közel egy évtizedet töltött a Daewoo Motors kutatás-fejlesztési részlegénél.

Javier Perez, aki 2016 óta dolgozik a Magnánál, a modern társaság vezérigazgató-helyettese lesz, és ő felel ezt követően az együttes cég napi működésének felügyeletéért. Perez közel 25 éves autóipari gyártási és minőségellenőrzési jártassággal érkezik az LG Magna e-Powertrain vezetőségébe, amelyből 18 évet Ázsiában töltött el.

A vegyesvállalat létrehozása egybevonja a Magna erejét az elektromos hajtásrendszerek és a világszínvonalú autóipari gyártás kapcsán, sőt még az LG szakértelmét az elektromos motorok és inverterek alkatrészfejlesztésében. Az LG Magna e-Powertrain vezetői csapatának bejelentése kulcsfontosságú mérföldkő az együttes cég részére, amely villanymotorokat, invertereket és fedélzeti töltőket, ráadásul egyes autógyártók részére elektromos meghajtási rendszereket fog csinálni.

Az LG Magna e-Powertrain működése alatt létrejövő tervezési, mérnöki és gyártási szinergiák várhatóan mindkét cég részére lehetővé teszik ezt követően, hogy sebesen reagáljanak a piaci trendekre, és kihasználják a járművek villamosítása felé történő mindenre kiterjedő elmozdulást. A korszerű társaság olyan hajtáslánc-alkatrészeket fog fejleszteni, amelyek skálázható portfóliót adnak az autógyártóknak; legyen szó a villamosítást és a funkcionalitást lehetővé tevő átfogó megoldásokról, vagy az okos operációs szoftverek és irányítások új elektromos hajtásrendszerekbe való integrálásáról.

„A Magna-val való partnerség révén az LG növelheti mindenre kiterjedő termelését, és újabb kereskedelmi lehetőségeket teremthet, azonfelül szinergiákat kínálhat a beszerzés és a technológiai fejlesztés kapcsán” – mondta Cheong vezérigazgató. „Az integrált és együttműködő megközelítés várhatóan szélsebesen eredményt hoz ezután az ügyfelek részére, és sikeresen kihasználja az elektromos hajtásláncok világpiacának villámgyors növekedését.”

„A villanymotorok, inverterek és elektromos meghajtási rendszerek piaca 2030-ig várhatóan nagymértékben növekedni fog. Együttes vállalatunk a Magna és az LG szakértőit összehozva világszínvonalú elektromos megoldások portfólióját biztosítsa ezt követően” – mondta Perez vezérigazgató-helyettes. „A már létező modern műszaki megoldások, mérnöki képességek és mindenre kiterjedő lábnyomok felhasználása révén az LG Magna e-Powertrain olyan fejlesztéseket kíván lehetővé tenni, amelyek támogatják az autógyártókat az egész járműkínálatuk villamosításához létfontosságú legnagyobb kihívások részleges leküzdésében.”

Az LG Magna e-Powertrain több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztat ezt követően az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Kínában.