Új szerkentyűkkel bővült az orosházi kórház

Új szerkentyűkkel bővült az orosházi kórház

Új szerkentyűkkel növekedett az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet nőgyógyászati és újszülöttrészlege a Richter Egészségváros rendezvénye támogatásával.

Az intézmény információja alapján a Richter Egészségváros májusi orosházi programján a gyógyszergyártó vállalat által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány a nap végére 12,7 millió forintra növekedett, ami a programsorozat 13 éves történelmében rekord.

Az összegből a kórház ledes szülészeti műtőlámpát és újszülöttellátó-asztalt szeretett volna venni, ám a magas támogatásnak hála még egy új nőgyógyászati műtőasztalt is vásárolhattak.

„A szerkezetek arra a szülészeti-nőgyógyászati osztályra kerülnek, amely az elmúlt időszakban többször is kiérdemelte a Családbarát Kórházi Osztály elismerést” – idézi a közlemény Duray Gergő főigazgatót.

A gyógyszergyártó a korábbi 93 Richter Egészségvároson több mint félmilliárd forint adományt biztosított helyi kórházaknak.

Az orosházi kórházhoz tartoznak a mezőkovácsházi és a szarvasi járásban élők is, csaknem 110 ezer ember ellátásáért felel.

mti