Új kollekcióval bővül a Samsung The Frame művészeti katalógusa a spanyol Thyssen-Bornemisza Múzeum gyűjteményéből

Új kollekcióval bővül a Samsung The Frame művészeti katalógusa a spanyol Thyssen-Bornemisza Múzeum gyűjteményéből

Samsung a művészetek és a kultúra iránti elköteleződését erősíti a spanyol Thyssen Múzeummal való együttműködésével, amelyiknek részeként a múzeum 38 műalkotása kerül be a Samsung The Frame televíziók Art Store kínálatába.

A katalógusba újonnan bekerülő műalkotások a Samsung és a Thyssen Múzeum 2019 októberében bemutatott “Az impresszionisták és a fotográfia” című együttes kiállításának képeihez kapcsolódnak, amelyiknek centrális alkotója hat ikonikus impresszionista műremek volt.

A modern képek közt olyan művészek alkotásai is megtalálhatók, mint Claude Monet és Auguste Renoir. A Samsung The Frame készülékeinek katalógusában mindent összevetve már a Thyssen Múzeum gyűjteményének 44 darabja fedezhető fel, amelyeket a felhasználók eminens minőségben tekinthetnek meg otthonukban. A műalkotások egyenként és előfizetéses formában is megvásárolhatók az Art Store-ban.

A gyűjtemény legjelentősebb darabjai a posztimpresszionizmus páratlan alkotásai, akárcsak Vincent van Gogh The Stevedores in Arles (Az arlesi dokkmunkások) című képe vagy a Bottle, Carafe, Jug and Lemons (Csendélet citrommal) című festmény Paul Cézanne-tól. A képek közt megtalálhatók a németországi expresszionizmus remekei, köztük August Macke Woman on a Divan (Nő díványon) című műve vagy az észbontó olasz tájképfestő, Canaletto több festménye is. A gyűjtemény része Picasso egyik tanítványának, a spanyol kubizmus mesterének, Juan Grisnek a munkája, a The Smoker (A dohányzó), továbbá a megkapó orosz művésznő, Lyubov Popova remekműve, a Painterly Architectonics (Still Life: Instruments) (Csendélet hangszerekkel), amely a konstruktivizmus jegyeit viseli.

Impresszionista gyűjteményével a Thyssen-Bornemisza Múzeum a harmadik spanyol galéria, amely részt vesz a Samsung The Frame együttműködésében. A Samsung Art Store gyűjteménye a korszerű festményekkel egyesült erővel immáron nagyjából 1200 műalkotást és fotót magába foglal 4K minőségben, olyan nemzetközileg ismert múzeumok és galériák jóvoltából, mint a magyar Szépművészeti Múzeum, a madridi Prado Múzeum, a bécsi Albertina, a Tate Korszerű Londonban, a firenzei Uffizi képtár, az amszterdami Van Gogh Múzeum, a szentpétervári Hermitage, a Magnum Photos és a LUMAS.

“Jelentős boldogság számunkra, hogy újabb elismert művészek alkotásai kerülhettek a The Frame Art Store kínálatába. A Thyssen Múzeummal való kooperáció keretében bemutatott mesterművekkel a Samsung The Frame felhasználói jellegzetes hangulatot teremthetnek otthonaikban” – nyilatkozta Wonjin Lee, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának ügyvezető alelnöke.