Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata

Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata

Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata, a bélyeget a Magyar Posta Zrt. a Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca segédkezésével, a budapesti Kínai Nagykövetséggel, ráadásul a Budapesti Kínai Kulturális Központtal szövetségben bocsátotta forgalomba – tudatta a Magyar Posta Zrt. a sajtó képviselőivel.

A közleményben felidézik, a kínai horoszkóp alapján a soron következő, február 1-je és 2023. január 21. közti időszak a Tigris éve, amelyről a hiedelmek úgy tartják, hogy a magabiztosság, a hirtelen váltások, az előre elrendelt dolgok és az újdonság éve, ahol a lelkesedés és a dinamizmus úrrá lesz a viszontagságokon.

A bélyegképen két tigris helyezkedik el, kör alakban. Ez az elrendezés a Yin és Yang, vagyis az élet árnyas és napos oldalát, a nehézségeket és sikereket jelképezi, amelyek csak egymást kiegészítve alkothatnak kerek egészet – olvasható a közleményben.

Mint írják, a bélyegkisívhez tartozó alkalmi borítékon és bélyegzőn újabb tigris motívumok láthatók. A kínai kultúrában is jelentős szerepet töltenek be a színek. A Tigris éve bélyegen a vörös és a sárga dominál. A vörös a szerencsét és a boldogságot, a sárga mindazonáltal a jólétet és a bőséget is jelképezi.

A tájékoztatás alapján a Magyar Posta 2014 óta, már 9. alkalommal bocsát ki az adott év szerinti kínai horoszkóp témájában bélyeget, ami a kezdetek óta nagy népszerűségnek örvend. A kibocsátást most is a Holdújév kezdetéhez igazította a Magyar Posta Zrt.

A bélyegújdonság Szajkó Berta Ágnes grafikusművész alkotása. A kisív 20 000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. -ben készült. A bélyeg a Magyar Posta internetes áruházában is megrendelhető – áll az összegzésben.

mti