Több mint ötezren voltak ott szombaton a Nemzeti Futóversenyen

Több mint ötezren voltak ott szombaton a Nemzeti Futóversenyen

Több mint ötezren voltak ott a Hősök kapcsán most először megszervezett Nemzeti Futóversenyen.

A szervezők információja alapján 5151-en teljesítették a tíz, azonfelül öt kilométeres távot, a verseny a Hősök tere-Andrássy út-Oktogon-Dózsa György út-Hősök tere útvonalon zajlott.

A győztes a nők közt 10 kilométeren 36 perc 10 másodperces idővel Virág-Erdélyi Zsófia (Gödöllő, UTE) lett, az 5 kilométeres versenyt Csepcsányi Kiara Jázmin (A főváros, Fővárosi Honvéd SE) nyerte 20:11 perccel. A férfiaknál a hosszabb távon Palkovits István (Kecskemét) 31:21 perces idővel győzött, a rövidebbet mindazonáltal Koszár Zsolt (Szentgotthárd, VEDAC) nyerte 15:09 perccel.

A indítvány az egészséges életmód és a rendszeres sport fontosságára hívja fel a figyelmet, a résztvevők nevezési díjukkal a Magyar Vöröskereszt preventív, egészségmegőrző programjait támogatták.

„Európa legelhízottabb nemzete a magyar, a Föld országai közül a negyedik legkövérebb nép vagyunk” – idézte a közlemény Kovács Istvánt, a Nemzeti Futóverseny nagykövetét. Az olimpiai és világbajnok korábbi ökölvívó kiemelte: a 13-15 évesek 80 százaléka keveset mozog, a felnőttek 30 százaléka egyáltalán nem végez fizikai tevékenységet. Hangoztatta még: a verseny az életmódváltás jelentőségére hívja fel a figyelmet.

mti, fotó: Mohai Balázs