Több mint kétmilliárd forintos fejlesztés a szekszárdi ipari parkban

Több mint kétmilliárd forintos fejlesztés a szekszárdi ipari parkban

Több mint kétmilliárd forintos fejlesztés kezdődik idén a szekszárdi ipari parkban, ahol csaknem kétezer négyzetméterrel bővül a csarnokok alapterülete – közölte a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezető-helyettese sajtótájékoztatóján.

Ladányi Roland információja alapján a fejlesztés keretében, amit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 2,14 milliárd forintos, százszázalékos hozzájárulásával valósít meg a település önkormányzata, korszerűsítik az ipari park infrastruktúráját, csarnokokat újítanak fel és építenek.

Információja alapján az 50 hektáros ipari parkban, ahol – 2017-es adatok alapján 26 vállalkozás 517 főt foglalkoztatott – pillanatnyilag 6000 négyzetméternyi csarnokot használnak a park bérlői. A projekt alatt tíz, egykori honvédségi raktárépület helyén négy új, termelő szerepkört ellátó csarnokot építenek, összesen 4400 négyzetméter alapterületen. A megmaradó, csaknem 4000 négyzetméternyi ingatlanokon mindenre kiterjedő gépészeti és energetikai felújítást végeznek.

Az elképzelések alapján 2020-ra befejeződő fejlesztés részeként közvilágítást, járdákat, vagyonvédelmi rendszert építenek ki a csaknem két kilométer hosszú belső úthálózat mellett, és két új trafóállomás létesül ezután. Ugyanakkor a park területén húzódó légvezetékpárt is kiváltanak.

A település másik, ipari övezetekhez kapcsolódó, ugyancsak TOP-támogatású projektjében a tervezett új, százhektáros ipari parkhoz vezető mellékutakat újítják fel. A 2,8 milliárd forintos beruházás keretében 8,8 kilométeres szakaszon az útburkolat újul meg, és 9,4 kilométer hosszan kerékpárút épül.

mti