Több mint hetven magyar vállalkozás vesz részt a nemzetközileg az egyik legelismertebb élelmiszergazdasági kiállításán

Több mint hetven magyar vállalkozás vesz részt a nemzetközileg az egyik legelismertebb élelmiszergazdasági kiállításán

Több mint hetven magyar társaság megjelenik a nemzetközileg az egyik legelismertebb élelmiszergazdasági szakmai vásárán, a németországi Kölnben megszervezett Anugán.

Az információ alapján a foglalkozás vezető eseményén 74 magyar bemutató van jelen, amelyek ágazatonként mutatkoznak be a csaknem 160 ezres internacionális szakmai nézőközönség részére.

Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a prezentáció alkalmából kétoldalú tárgyalásokat folytatott Észak-Rajna Vesztfália tartomány politikai és gazdasági döntéshozóival. A tárgyalásokon kifogástalan minőségű, biztonságos, GMO-mentes magyar ennivalók piaci bővítésének lehetőségeiről, a GMO-mentesség megerősítése érdekében megvalósított német-magyar kooperáció elmélyítéséről, amellett az EU együttes agrárpolitikájának jövőjéről esett szó.

A magyar Agrármarketing Centrum (AMC) a német és átfogó élelmiszerpiac iránt érdeklődő magyar gyártók részére közösségi megjelenést is szervezett. A Düsseldorfi Főkonzulátus és az AMC együttes szervezésében továbbfejlesztett magyar cégeket bemutató, azonkívül magyar vállalkozások üzletkötéseit támogató vállalkozásbeli fórumra is sor került, amit Zsigó Róbert nyitott meg. A rendezvényen vezető beszerzők, üzletkők, döntéshozók voltak ott – áll a közleményben.

A Kóstold meg a jövőt! mottóval megszervezett vásár a szervezők alapján tíz bemutató egyben, a szakterület tíz fő területére összpontosít, a fagyasztott élelmiszerektől a forró italokig valamennyi témában egy-egy internacionális kiállítással felérő programot ígér a látogatóknak.

Az Anugát kétévente rendezik meg, az idén több mint 7400 prezentáló mutatkozik be.

mti