Technológia elérhető áron: a Dell megnyitja az adattárolók piacát

Technológia elérhető áron: a Dell megnyitja az adattárolók piacát

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bejelentette, hogy az új Dell Storage teljesen flash-alapú tárolótömb (all-flash array – AFA) konfigurációi világszerte már akár 25 000 dollártól elérhetők. Így a vállalat beváltja korábbi ígéretét, miszerint költséghatékony megoldásaival átalakítja az adattároló-iparágat. A nagyobb szállítók közül jelenleg a Dell kínálja a legalacsonyabb belépési áron a teljesen flash-alapú, középkategóriás tárolási megoldásokat, így a vállalatok széles körének teszi elérhetővé a techonológiát.

„Hosszú évek óta az ár az elsődleges akadálya annak, hogy a vállalatok a flash-alapú technológiákat bevezessék. Mi most a nagyobb teljesítményű, megbízhatóbb és kisebb helyigényű flash-alapú megoldásokat valós lehetőségként kínáljuk szinte bármilyen terheléshez” – mondta el Robin Kuepers, a Dell EMEA régió tárolási megoldásokért felelős marketingigazgatója.

A Dell megőrizte vezető pozícióját a flash-alapú technológiák terén, hiszen a vállalatot a második egymást követő évben választották a nagyvállalati flash/SSD tárolók legjobb szállítójának az SSG-NOW több mint 300 globális informatikai vezető bevonásával 2014 októberében végzett független felmérésében.

Dell Storage – megfizethető vállalati flash-alapú tárolótömbök

Az új Dell Storage SC4020 teljesen flash-alapú tárolótömb (angolul) optimális kiindulópont az alkalmazásokat és a különböző terheléseket támogató teljesen flash-alapú teljesítményt nyújtó megoldásokhoz. A Dell jelenleg két opciót kínál:

• A Dell Storage SC4020 belépő szintű, egyrétegű teljesen flash-alapú tárolótömb konfiguráció hat 480 GB-os olvasásközpontú SSD-meghajtót tartalmaz összesen 2,8 terabájt nyers tárolókapacitással, 25 000 dollár (USA) meghirdetett végfelhasználói áron.

• A Dell Storage SC4020 flash-optimalizált, többrétegű AFA-konfiguráció ennél is gyorsabb írási teljesítményt kínál, miközben tovább optimalizálja a költségeket – hat 480 GB-os olvasásközpontú és egy további 200 GB-os írásközpontú SSD-meghajtót tartalmaz, összesen több mint 4 terabájt nyers tárolókapacitással, amelynek meghirdetett végfelhasználói ára 35 000 dollár (USA).

Mindkét új, teljesen flash-alapú tárolótömb konfigurációnak a Dell Storage SC4020 (angolul) az alapja, amely egy 2U méretű házban 24 meghajtóhelyet és kettős vezérlőt foglal magában, valamint az összes szabványos szoftverrel és opcióval, telepítéssel és három év Dell Copilot támogatással rendelkezik.

A felhasználók a Dell Storage SC4020 teljesen flash-alapú tárolótömböket olvasás- vagy írásközpontú meghajtók hozzáadásával bővíthetik, illetve bármikor további költségmegtakarításokat érhetnek el, ha a kevésbé használt adatokat automatikusan egy vagy több opcionális rétegben elhelyezett hagyományos meghajtóra mozgatják. A beérkező írási és a „fontos” olvasási feladatokat mindkét esetben a leggyorsabb SSD-réteg kezeli, így biztosítva a maximális alkalmazásteljesítményt.

(forrás: Dell)