Samsung Galaxy Fold – új termékkategória a mobilpiacon

Samsung Galaxy Fold – új termékkategória a mobilpiacon

A Samsung elénk tárja a nagy érdeklődést kiváltó kihajtható eszközét, a Galaxy Foldot, amellyel új kategóriát hoz létre a mobilpiacon. Az eszköz a cég első 7,3 colos Dinamikus AMOLED Infinity Flex kijelzőjével érkezik, amit kihajtva és összehajtva is, egy kompakt, egész kijelzős készüléket nyújt. A Galaxy Fold új, erőteljes szintet hoz el a multitasking, a fényképezés és videózás, emellett a játék kapcsán. A konstrukció eddig nem tájékozott lehetőségeket és élményeket hoz létre a következő generációk részére.

„A Samsung új fejezetet ír a mobilinnováció történetében, megváltoztatva mindazt, ami egy okostelefonban megváltoztatható. A Galaxy Fold egy teljesen új kategóriát alkot, amely az Infinity Flex megjelenítőnek hála ezelőtt soha nem látott funkciókat tesz elérhetővé – közölte DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. A Galaxy Foldot azok részére alkottuk meg, akik egy, a tradicionális okostelefon korlátain túlmutató, prémium kihajtható alkalmatosság képességeit szeretnék megtapasztalni.”

Okostelefon és tablet egy készülékben

A Galaxy Fold önmagában egy termékkategória. Egy egészen újfajta mobilélményt jelent, amely kínálja a fogyasztóknak, hogy olyan dolgokat tegyenek, amelyre egy szokásos okostelefonnal nem képesek. A felhasználók most két külön világ legjobb funkcióit kapják egy készülékben, amely kihajtva a Samsung korábbi legnagyobb okostelefon monitorát hozza el. A Galaxy Foldban megtalálhatók a társaság első flexibilis kijelző-prototípusának 2011-es bemutatása óta eltelt nyolc év fejlesztései az anyaghasználat, a mérnöki munka és a kijelző-innováció területén.

Új anyagok a monitorban: A belső képernyő maradéktalanul kihajtható. Ez a művelet a hajlításnál intuitívabb mozgást és nehezebben létrehozható innovációt jelent. A Samsung létrehozott egy újfajta polimerréteget és megalakított egy, az átlagos okostelefonok méreténél 50 százalékkal keskenyebb megjelenítőt. A korszerű anyagnak hála a Galaxy Fold rugalmas, csakhogy tartós, időtálló eszköz.

Új forgópántos mechanizmus: Annak érdekében, hogy a Galaxy Fold egyszerűen és természetesen nyíljon, akár egy könyv, és simán, egy puha kattanással záródjon, a társaság megalapított egy több, egymásba illeszkedő fogaskerékkel ellátott, kifinomult forgópántot. A rendszer a sima és szemrevaló megjelenés érdekében elrejtve van az eszközön.

Új dizájnelemek: A Samsung a monitortól kezdve a házon keresztül minden érzékelhető és megérinthető elemig mindent átalakított. Az sima feloldás érdekében az ujjlenyomat-olvasó azon az oldalon van, ahol a hüvelykujj természetesen nyugszik. A két akku és az alkatrészek egyenletesen helyezkednek el a házban, mindent összevetve a Galaxy Fold okostelefon kényelmesen tartható a kézben. Az egyéni igényeket kiszolgáló színvariánsok, az űrezüst, a kozmoszfekete, a Mars-zöld és az asztrokék, mitöbb a forgópántba gravírozott kifinomult Samsung logó teszi példásan elegánssá a gépezet megjelenését.

Teljesen új impulzus

A Galaxy Fold tervezésekor a még nagyobb teljesítmény és még jobb benyomás érdekében az okostelefon-felhasználók igényeit tartották szem előtt. A Galaxy Fold minden pillanatban az aktuális igényeknek kedvező megjelenítő méretet nyújtja. Összecsukott állapotban kifogástalanul alkalmas az egykezes használatra telefonhívásokhoz, üzenetváltáshoz és másfajta aktivitásokhoz, kihajtva mindazonáltal korlátlan multitasking lehetőségeket, és még jobb élményt nyújt a prezentációk, a digitális magazinok, a filmek, vagy másfajta videós és AR tartalmak megtekintésekor.

A konkrétan a Galaxy Foldra csinált, mindent elsöprő kezelői felület új lehetőségeket hoz el:

Többablakos mód: A multitasking célokra tervezett Galaxy Fold nyújtotta virtuális potenciálok száma korlátlan. A szerkezeten ugyanabban az időben akár három aktív alkalmazás is futhat, mindent összevetve a felhasználók egyidejűleg böngészhetnek, dolgozhatnak, nézhetnek vagy oszthatnak meg tartalmakat zökkenőmentesen.

Alkalmazásfolytonosság: A Galaxy Fold külső és főképernyője közt a felhasználók kreatívan és zökkenőmentesen válthatnak. Az eszközre telepített alkalmazások mindkét megjelenítő használatakor ugyanott jelennek meg, ahova a felhasználó helyezte őket. Amennyiben fényképezésre, tartalomelőállításra, képek szerkesztésére kerül sor, célszerű kihajtani a monitort és nagyobb méretben, simán elvégezni ezeket a műveleteket.

A Samsung együttműködött a Google és az Android fejlesztőivel annak érdekében, hogy az eltérő appok és szolgáltatások a Galaxy Fold készüléken is elérhetőek legyenek.

Prémium teljesítmény hajtogatásra tervezve

A Galaxy Foldot függetlenül attól, hogy munkáról, játékról, vagy tartalmak megosztásáról van szó, a magas produktivitást és intenzív terhelést igénylő feladatokhoz tervezték.

Nagyobb teljesítmény: A zökkenőmentes működés érdekében, legyen szó akár három alkalmazás egyidejű használatáról, a Galaxy Fold magas produktivitású, újgenerációs AP chipkészlettel, 12 GB RAM-mal és a számítógépekhez hasonló teljesítménnyel érkezik. A kifinomult, kettős akkumulátorrendszer megfelel a felhasználói igényeknek. A Galaxy Fold a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás megoldásnak hála egyidejűleg tudja tölteni az eszközt és egy másik eszközt is, ezáltal kínálja, hogy nyugodtan induljunk útnak akár egyetlen töltővel.

Elsőrangú multimédiás benyomás: A Galaxy Foldot szórakozásra tervezték. A Dinamikus AMOLED megjelenítő lenyűgöző látványt, az AKG hangszórók ugyanakkor éles, tiszta hangzást biztosítanak, ezáltal a kedvenc filmek és az olyan játékok, mint az Asphalt 9 megközelítően életre kelnek a szerkezeten.

Multifunkcionális kamera: Legyen akár nyitott, akár összehajtott állapotban a masina, a Galaxy Fold kamerája folyamatosan készen áll, hogy rögzítse a pillanatot. A Galaxy Fold kamerarendszere összesen hat lencséből áll, három a konstrukció hátoldalán, kettő belül, egy ugyanakkor a fedőlapon látható. A készülék a multitasking új szintjét hozza el, videóhívás közben akár más alkalmazásokat is használhatunk egyszerre.

Mindent a Galaxy Folddal!

A Galaxy Fold több mint egy mobileszköz. Belépőt jelent az elmúlt évek alatt fejlesztett Samsung csatlakoztatott szerkentyűk és szolgáltatások egész univerzumába, melyek alternatívát kínálnak a felhasználóknak, hogy olyan dolgokat tegyenek meg, amire ezelőtt nem voltak képesek. A Samsung DeX szel összekapcsolva a számítógépekhez hasonló teljesítményt nyújt. A Bixby új szolgáltatása, a Bixby Rutinok az eltérő szokások alapján személyre szabja a napi rutin legszámottevőbb aktivitásait, a Samsung Knox biztonságban tart minden adatot és információt, a Samsung Health alkalmazás ugyanakkor hasznos segítség megőrizni az egészséget és fittséget. A egész Galaxy ökoszisztéma nyújt támogatást arra koncentrálni, ami ténylegesen kardinális a fogyasztóknak.