Pécsi korunkbeli művészek munkái megjelennek a Párisi Galéria online kiállításán és árverésén

Pécsi korunkbeli művészek munkái megjelennek a Párisi Galéria online kiállításán és árverésén

Nyolcvan pécsi festő- és képzőművész csaknem kétszáz alkotása érzékelhető december elejétől a Párisi Galéria online kiállításán, ezután a műveket egy aukció keretében biztos, hogy meg lehet vásárolni.

A galéria információja alapján a Mértékadó korunkbeli korszerű festmények, műtárgyak pécsi műhelyekből című kiállításon több, felsőfokú intézményben nevelő művész munkái is megjelennek, mindent összevetve mások mellett Orosz Klára, Varga Rita, Bóbics Diana, Mátis Rita és Ifj. Ficzek Ferenc alkotása is szemlélhető és megvásárolható.

Az expo és a december 16-i aukció megtartásának javaslata egy pécsi bemutató nyomán vetődött fel Varga László galériavezetőben, aki úgy vélekedik, hogy a pécsi művészek alkotásai kiválóak ugyan, de nincsenek benne a művészeti körforgásban.

Az eredendően tradícióknak megfelelő kiállításnak tervezett tárlathoz a megszokott módon helyezik el a képeket a kiállítótérben, ezt követően ebből készítenek egy virtuális kiállítást, amit két héten keresztül nézhetnek meg a kíváncsiskodók az interneten. A tárlathoz egy digitális tájékoztató füzet is csatlakozik, ahol a művészekről is több információ megtalálható – írták a közleményben.

mti