Néhány hasznos tipp repülőjegy foglaláshoz

Néhány hasznos tipp repülőjegy foglaláshoz

Mindenki egyszerűen és gyorsan, illetve lehetőleg kényelmesen kíván utazni. Ehhez viszont mindenekelőtt meg kell találni a megfelelő utazási alkalmatosságot, legyen szó akár bérautóról akár repülőről.

A repülőjegy foglalás e mellett nem is egyszerű, hiszen számtalan helyen találhatunk ígéretesnek tűnő árakat.

Repülőjegy kereső összehasonlító modullal

A legjobb megoldást a repülőjegy kereső modulok adják, ahol nem csak egy iroda árát vehetjük számításba, mivel a rendszer a lehető legtöbb, elérhető kínálatból válogatja ki a legolcsóbb, legrövidebb, legkényelmesebb megoldást. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem szükséges más weboldalakon körbenézni, hiszen nagy valószínűséggel a repülőjegy kereső az ottani árakat is figyelembe vette a kalkuláláskor. Természetesen ez csak akkor lehet kérdés a számunkra, ha kedvezményes repülőjegyet akarunk vásárolni. Ha a pénzkiadás nem jelent problémát, bárhol megvásárolhatjuk a jegyünket, célszerű egyből az első osztályra. Itt kényelmesen utazunk, ráadásul igényes kiszolgálásban van részünk.

A legtöbb utazó számára azonban fontos a repülőjegy ára, így inkább a turistaosztályt választja. Igaz a komfortfokozat és az elérhető szolgáltatások itt nem összehasonlítható a költségesebb repülőjegy foglalás nyújtotta előnyökkel. Bár ez is kezd háttérbe szorulni, hiszen a legtöbb légitársaság már felismerte, hogy a repülős utazás már nem luxus, mind inkább a tömegek hétköznapi járműve. Ennek értelmében nem csak az árakat kell csökkenteni, de fontos az utazók kényelmesebb elhelyezése is. A légitársaságok között a verseny kiélezett, amelyik nem tud jó áron megfelelő szolgáltatás kínálni, az előbb-utóbb eltűnik a színről.

Ez a verseny pedig nekünk, utasoknak bizonyos szempontból előnyös, hiszen kedvezőbb áron élvezhetjük az egyre növekvő kényelmet. Sőt, már hamarosan Amerikába is elindulnak a fapados repülőgép járatok, azaz a tengerentúl is egyre elérhetőbb lesz számunkra.

Repülőjegy foglalás kényelmesen otthonról

Az internet nyújtotta kényelem hozza magával, hogy a repülőjegy foglalás ma már otthonról, akár az ágyból megvalósítható. Sőt, még a jegyet is otthon nyomtatjuk vagy visszük magunkkal a mobiltelefonunkban.

Mielőtt azonban véglegesen döntenénk, javasolt még a repülőjegy foglalás előtt mérlegelni, hogy mennyire ragaszkodunk az előre kiszemelt utazási időponthoz. A repülőjegy kereső modul képes több napra is kilistázni az adott útvonalra a fizetendő viteldíjat, így egyszerűen összehasonlíthatjuk, hogy a hét mely napján érdemesebb utazni. Az okos kereső – amennyiben a dátum nem annyira fontos – mintegy felkínálja a lehetőséget, hogy minél kedvezőbb repülőjegyet tudjunk vásárolni.

A rugalmas dátummal akár naponta többször is ellenőrizhetjük, és néha egészen meglepő eredményeket kapunk. Az egyes légitársaságok ugyanis a járatok telítettségének függvényében akár naponta változtatják a repülőjegyek árát. És nem mindig lefelé, a legtöbb esetben a telítettséggel arányosan nő az ár is.

Még egy hasznos tipp repülőjegy vásárláshoz

Ma már nagyon sok társaság indít járatokat a világ minden pontjára. Ezért néha előfordul, hogy nem a legrövidebb út választása nyújtja a legolcsóbb választást. A repülőjegy vásárlás során néha tapasztaljuk, hogy egy vagy több átszállással is olcsóbb repülőjegyet vehetünk, mint ha közvetlen járatot választottunk volna. Éppen ezért a repülőjegy vásárláshoz a hasznos tipp, hogy nézzünk meg más útvonalakat is, más légitársaságokat is. Bár egy igazán jó repülőjegy kereső ezt automatikusan megteszi helyettünk.