Négycsillagos kategóriában bővíti hotelportfólióját a Konzum Nyrt.

Négycsillagos kategóriában bővíti hotelportfólióját a Konzum Nyrt.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. (Konzum Nyrt.) négycsillagos hotelekkel bővíti portfólióját, a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé, hogy a Konzum Nyrt. tulajdonába kerül az Egerszalóki Hotel Saliris Resort, amellett két kreischbergi síközpontban fekvő szálloda, az Alpenblick Hotel, továbbá a Hotel Relax Resort.

A társaság az ügyletek hozzájárulásával valósítja meg a 2017. decemberében bejelentett és előzetesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés második lépését – tették hozzá.

A Konzum Nyrt. igazgatósága hozzájárult, hogy a Wellnesshotel Építő Kft. a tulajdonában található Egerszalóki négycsillagos Hotel Saliris Resort, ezenfelül a kreischbergi négycsillagos Alpenblick Hotel adásvételéből származó 2 milliárd 674 millió forintos vételár követeléssel tőkét emeljen a Konzum Nyrt. -ben. Az igazgatóság azt is támogatta, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Holiday Resort Kreischberg-Murau Gmbh. 100 százalékos üzletrészét, 897 millió 131 ezer forinton apportálja a társaságba.

A szakértői értékelések alapján az ügyletekből származó összesen 3 milliárd 571 millió forintos apportok ellenértékét a Konzum 1 millió 137 ezer 90 darab új részvény zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki. A modern részvények kibocsátási értékét az igazgatóság a 2017. december 11-i záróárfolyamon (3141 forinton) rögzítette.

A BÉT-en közzétett tőkeemelés a második lépése annak a múlt évben év végén bejelentett tranzakció-sorozatnak, aminek eredményeként 18 belföldi és 5 határon túli szálloda kerül a tőzsdei társaság tulajdonába. Az előzetes számítások alapján a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.

A most bejelentett ügyletekkel 28 millió 427 ezer 250 forint értékben emelték meg a Konzum Nyrt. alaptőkéjét, amely mindent összevetve 678 millió 587 ezer 650 forintra emelkedett, amely ezáltal több mint 27 millió, darabonként 25 forint névértékű törzsrészvényből áll.

A Konzum részvényeivel a fővárosi Értéktőzsde prémium kategóriájába kereskednek. Az elmúlt évben a részvények legmagasabb árfolyama 3789 forint, a legalacsonyabb 102 forint volt, a kereskedést 2885 forinton zárták.

mti