Nagyszámú újdonság lesz a nyolcadik villányi Rozé Eseményen

Nagyszámú újdonság lesz a nyolcadik villányi Rozé Eseményen

Nagyon sok újdonsággal – köztük magyar-horvát kulináris kalandozásokkal, amellett stifolder- és kulenversennyel – várják július 13-án és 14-én a csaknem 30 programot kínáló nyolcadik villányi Rozé Fesztiválra a érdeklődőket.

A szervezők információja alapján idén is a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat ígérnek a vendégeknek. Az térítésmentes progamsorozaton csaknem harminc borászat képviselteti magát.

Az ez évi újdonságokra térve közölték, hogy a nagyérdemű a magyar-horvát kulináris kalandozások és a határmenti régió borászatainak versenye mellett horvát néptáncbemutatón, ezenkívül a délszláv állam borvidékeit bemutató tárlaton is részt vehet.

A Gasztroudvar látványkonyhájában a zgvacet titulussal rendelkező horvát ennivaló és a magyar tejfölös gombaragu kerül a origóba. Szombat délelőtt a Diófás téren horvát-magyar főzőversenyt is tartanak.

Az összegzés kiemelte, hogy Villány lesz a házigazdája az első Határmenti Stifolder- és Kulenversenynek is, amelyre magyar oldalról Baranya megye, horvát oldalról Verőce-Drávamente megye és Eszék-Baranya megye nem profi stifolder- és kulenkészítői nevezhetnek saját készítésű kolbászféléikkel.

Július 14-én délután tartják meg a Rozémaraton titulussal rendelkező jelmezes futóversenyt, amelyen a rózsaszínbe öltözött futók – zenés felvonulás kíséretében – három kilométeres távon mérhetik össze teljesítményüket.

A női és férfi kategóriában induló futóknak rozéfröccs, a gyerekeknek málnaszörp frissítőket is biztosítanak a verseny alatt. A zsűri nemcsak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli.

A vállalkozó kedvűek túravezető kalauzolásával szombat délelőtt járhatják be a Szársomlyó-hegyet, ahonnét megismételhetetlen kilátás nyílik a villányi borvidékre. A túrán minden résztvevőt borkuponnal jutalmaznak – jelezték a szervezők.

A publikum szórakoztatásáról pénteken a Péterffy Bori & Love Band, ezután a Harold Zenekar, szombaton ugyanakkor a Vad Fruttik nagyszínpadi koncertje és a Ritmo de Conga Show latin bulija gondoskodik.

mti