Mintegy 400 millió forint értékű beruházás a Rondo Hullámkartongyártónál

Mintegy 400 millió forint értékű beruházás a Rondo Hullámkartongyártónál

Újabb, csaknem 400 millió forintos beruházást hajtott végre soroksári termelőüzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. hullámprofil termékkínálata bővítése céljából, a beruházás részeként modern gyártási és műszaki megoldást telepítettek – közölte a vállalat.

A korszerűsítésnek hála a társaság portékakínálata egy újabb, a piacon leggyakrabban felhasznált típusoknál vékonyabb hullámkarton termékvonallal bővült, ami a felhasználók oldalán a teljes ellátásilánc-folyamatban tekintélyes költségmegtakarítást kínál. A modern műszaki megoldás kisebb doboz külméret mellett kínálja ugyanazt a belméretet a felhasználók részére, ezáltal jobb helykihasználást ígér – fejtette ki a közlemény véleménye alapján Sigray Mária, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.

Az újabb beruházás egy hosszú távú technológia-fejlesztési programba illeszkedik, aminek keretében a vállalat két évtized alatt már több mint 10 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg magyarországi termelő üzemében.

Az összesen 190 embert foglalkoztató, osztrák érdekeltségű társaság 18 ezer négyzetméter alapterületű soroksári gyárában legutóbb – szintén közel 400 millió forintos beruházással – egy korszerű, ipari méretű ragasztó-hajtogató berendezést állítottak üzembe 2015 szeptemberében. A csaknem 30 méteres, három méter széles berendezés a piacon megtalálható megközelítően minden hullámkarton csomagolóanyag sebes és hatékony gyártására képes, gyakorlatilag méretkorlátozás nélkül.

Az osztrák Ganahl család tulajdonában álló Rondo csoport története 1797-ig nyúlik vissza, első papírgyárát mindazonáltal 1911-ben alapította Vorarlbergben. A csoport magyarországi leányvállalatát 1994-ban valósította meg Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven, egy 40 ezer négyzetméteres telket vásárolva meg Soroksáron. A társaság akkortól 190 munkavállalót foglalkoztató, évi 12 milliárd forint árbevételt elérő vállalattá nőtte ki magát.

MTI