Milliárdos fejlesztéssel épít új központi irodaházat Szombathelyen a Metál Hungária Holding Zrt

Milliárdos fejlesztéssel épít új központi irodaházat Szombathelyen a Metál Hungária Holding Zrt

Több mint egymilliárd forint értékű beruházással formálja ki új központi irodáját Szombathelyen a főként ipari, logisztikai, kereskedelmi csarnokok és sportlétesítmények tetőhéjalásával és homlokzatburkolásával foglalatoskodó Metál Hungária Holding Zrt – közölte sajtótájékoztatóján a társaság.

A több mint ezer négyzetméter alapterületű, kétszintes irodaházba – amit a központi telephelyük közelében megvásárolt, ezelőtt rendezvényközpontnak használt épületből formálnak keresztül – az elképzelések alapján a jövő év végén költözhetnek be a vállalat egyre bővülő mérnökcsapatának elemei, mitöbb a vezérlési és adminisztratív feladatokat végző munkatársak – fűzték hozzá.

A Metál Hungária Holding Zrt. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési kötvényprogamjában november 13-án 8,4 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket, az ebből származó forrást létező hiteleik kiváltására, technológiafejlesztésre, eszközparkjuk korszerűsítésére, (példának okáért új fémmegmunkáló gépek beszerzésére) ezenfelül projektfinanszírozásra, és az irodafejlesztésre fordítják – írták.

Az információ alapján az idén 25 éves vállalatnak a koronavírus-járvány ellenére is kedvezőek növekedési kilátásai és bővülő a rendelési állománya; több olyan projektjük van is, amely 2021-ben is folytatódik, megrendelőik közt látható a Samsung, a Doosan, a Jysk, a Lidl, de együttműködnek olyan autóipari cégekkel is mint a BMW, a Mecedes, az Audi, a Bosch és a Continental.

A Metál Hungária Zrt 1996 óta egy szombathelyi központi irodával és egy gyártó telephellyel ellátott, a 2000-es évek elején Pátyon létesítettek a telephelyet egy gyártói és logisztikai funkciókat ellátó csarnokkal – tudatták.

Hozzáfűzték: az évek alatt Romániában, Bulgáriában, Ukrajnában, Oroszországban, Olaszországban, Grúziában, Türkmenisztánban építettek könnyűszerkezetes csarnokokat, de a szomszédos Ausztriában példaként a bécsi főpályaudvar tetőfedési munkálatait is a Metál Hungaria Holding Zrt. mesterei készítették el.

A Metál Hungária Zrt. kétszáz embert foglalkoztat, de alvállalkozóikon át újabb nyolcszáz munkahely fenntartásához járulnak hozzá. A vállalat nettó árbevétele 2017-ben 22,2 milliárd forint, 2018-ban 23,4 milliárd forint, 2019-ben ugyanakkor már 35,1 milliárd forint volt. Az adózott eredmény 2017-ben 959 millió forint, 2018-ban 1,3 milliárd forint 2019-ben mindazonáltal több mint 2,6 milliárd forint volt.

mti