Megnyílt Bécs leghíresebb karácsonyi vására

Megnyílt Bécs leghíresebb karácsonyi vására

Megnyílt Bécs leghíresebb karácsonyi vására, a Christkindl-markt: a hathetes vásár minden évben több mint 3 millió érdeklődőt vonz a városháza előtti térre. Itt állítják fel Bécs legnagyobb karácsonyfáját is, ami idén egy 28 méter magas fenyő, és ezer energiatakarékos égő díszíti.

A karácsonyfaégők ünnepélyes felkapcsolásával vette kezdetét a karácsonyi forgatag a bécsi belvárosban. Az idei fenyő a dél-tiroli Pustertalból származik és száznegyven éves. A városháza előtti téren kézműves termékeket, forralt bort, édességeket és karácsonyi díszeket árulnak. Bécsben több karácsonyi vásár is várja a vendégeket.

A Christkindlmarkt elsősorban a gyerekek kedvence.

„Szinte minden látványelemet nekik terveztünk és építettünk fel. Kilenc különböző díszítésű fánk van idén, ebből is látszik, hogy minden évben előrébb lépünk egy fejlesztéssel és egyre fényesebbé varázsoljuk a városháza előtti teret” – mondta Roman Kreitner szervező.

Megnyílt Bécs leghíresebb karácsonyi vására
Nagy választékkal várja a létogatókat a bécsi karácsonyi vásár

Évente több mint kilenc millió turista érkezik Bécsbe, hogy betérjen a híres ádventi vásárok valamelyikébe, ami óriási bevételt jelent az osztrák fővárosnak.

„A Bécsi Gazdasági Kamara felmérése alapján a bécsiek húsz eurót költenek el a karácsonyi vásárokon alkalmanként, a tartományokból és a külföldről érkezők ennél költekezőbbek, akár meg is duplázzák az összeget” – mondta Walter Ruck, a Bécsi Gazdasági Kamara igazgatója.

Az osztrák fővárosban idén összesen huszonegy vásár közel ezer standja várja a látogatókat november közepétől egészen Szentestéig.

(forrás: hirado.hu)