Meghatározó Samsung újítások egy okosabb életért

Meghatározó Samsung újítások egy okosabb életért

A Samsung Electronics a 2016-os EU Forumán mutatta be azokat a modernizált technológiáit, amelyek gyökeresen megváltoztathatják az elkövetkezendő időszakokban a felhasználók életét. Az üzem főképpen a permanensen online, „okos életstílus” illő eszközökre fókuszál, míg lerántja a leplet azokról a termékcsaládokról, amelyek már ebben az évben elérhetőek lesznek a régiónkban. Ez utóbbiak közé tartoznak a káva nélküli, ívelt SUHD TV-k kadmiummentes technológiával, a klasszikus rózsaarany és platinum verzióban érkező korszerű Gear S2-k, az okosan megtervezett AddWash mosógép, a legfrissebb generációjú okos konyhai berendezések, élükön a kapcsolódásra képes Family Hub hűtőszekrénnyel, és a Galaxy TabPro S, a korszerű, Windows 10 operációs rendszert futtató, kettő az egyben tablet.

„A Samsung megállás nélkül azon dolgozik, hogy segítsen az embereknek okosabbá tenni a mindennapjaikat. Idén az összekapcsolható termékeinkkel és szolgáltatásainkkal ismételten terjedelmes lépést teszünk e cél felé – nyilatkozta David Lowes, a Samsung Europe marketing igazgatója. – Még mindig javítjuk és forradalmasítjuk a felhasználóink életét úgy, hogy meghallgatjuk, és adott esetben megelőzzük az igényeiket, ezáltal olyan termékeket és szolgáltatásokat hozhatunk létre, amelyek meghatározó fejlődést jelentenek az életükben és gazdagítják azt.”

Az EU Forumot tradicionálisan a januári Mulattató Elektronikai Kiállítást (CES) követően rendezik meg. Ez utóbbi a Samsung részére rettentően sikeresen zárult, mert a vállalkozás kiemelkedően sok, 80 díjat zsebelt be, sőt a TV kategóriában kiérdemelte a legjobb innovációért járó díjat ugyancsak.

A vizuális és audio élmények korszerű mércéje

A ceremónián lehull a lepel a Samsung SUHD TV-inek modern termékcsaládjáról, amely elemei páratlan képminőséget nyújtó, kadmiummentes technológiával fejlesztett kijelzőket kaptak. A világ első káva nélküli, ívelt készüléke az összes szögből csodálatos. Továbbá a létező legokosabb felhasználói élményt kínálja, mert a nézők egy helyen érhetik el az összes mulattató tartalmat. A világon mindössze a Samsung 2016-os SUHD TV-i rendelkeznek kadmiummentes 10-bites kijelzővel, ezáltal valósághű képminőséget, szédületes fényerőt, egyedülálló kontrasztot és a Samsung által kínált meglévő legélethűbb színvilágot hozzák el a nappalinkba.

Ez a modern széria prémium, HDR-es élményt nyújt, a legalább 1000 nites HDR-rel a világos és sötét színek közti különbség kimagasló lesz. A modern Ultra Black modern műszaki megoldás is meghatározóan csökkenti a fényvisszaverődést és a csillogás minimalizálásával korrigálja a képminőséget.

A Samsung 2016-os Smart TV-inek beépített Tizen operációs rendszere megkönnyíti a fogyasztóknak kedvenc tartalmaik és szolgáltatásaik elérését, tudniillik a TV adásoktól és a filmektől kezdve a játékokig és a műsorújságig az összes egy helyen fedezhető fel meg a Smart Hub felületen. Vége a távirányító-rengetegnek szintén, a Samsung Smart TV-i tudniillik automatán felismerik a csatlakoztatott set-top box típusát, mint a játékkonzolokat, az OTT boxokat és a házimozi rendszereket.

Meghatározó Samsung újítások egy okosabb életért
Meghatározó Samsung újítások egy okosabb életért

A 7000-es modellektől a 9000-es szériáig a teljes SUHD széria bemutatkozik, ezáltal a Samsung 2016 tavaszán az SUHD gépezetek széles választékát vezeti ezután be az európai piacra.

A üzem továbbá leleplezte az első Ultra HD Blu-ray lejátszóját, a HDR kompatibilis UBD-8500-at szintén, amely a megszokott Blu-ray lejátszóknál négyszer nagyobb felbontást és hatvannégyszer magasabb színmegjelenítést ajánl. Az UBD-K8500 beépített felskálázó technológiája korrigálja a sztenderd Blu-ray lemezek és DVD-k képminőségét, ezáltal a felhasználók akár CD lemezeiket ugyancsak lejátszhatják vele. A Samsung Ultra HD Blu-ray lejátszója márciustól Európa-szerte elérhető lesz. Az összes készüléket a Fox Home Entertainment Mentőexpedíció című filmjének Ultra HD minőségű kópiájával árusítják ezután, Matt Damonnal a főszerepben.

Bemutatkoztak ezenfelül a Samsung audio termékcsaládjához tartozó legfrissebb kiegészítői szintén, ezáltal a üzem első Dolby Atmos hangzással ellátott hangprojektora, amely egyben a világ első, két Dolby Atmos -képes vezeték nélküli hátsó hangfallal szintén büszkélkedhető termékcsaládja. A teljes HW-K950 csomag elképesztő 5. 1. 4-es hangzással áll rendelkezésre.

Az eseményen a Samsung bemutatja legkorszerűbb ívelt monitorait ugyancsak, amelyeken keresztül nagyszerűen demonstrálhatja a professzionális kijelzőiben rejlő lehetőségeket. A CF591-es és CF390-es monitorok bemutatásával a Samsung még mindig fenntartja úttörő szerepét az ívelt kijelzők területén, a korábbinál ugyancsak jobb láthatóságot és kényelmet biztosítva. Ezeket az 1800R íveltségű monitorokat az emberi szem természetes formájának figyelembevételével alakították ki.

A digitális berendezések modern generációja, amely átformálja az otthonokat

A Samsung digitális háztartási tárgyak terén kivívott piacvezető pozícióját tükrözik legmodernebb okos és praktikus innovációi ugyancsak, amelyek valódi áttörést hoznak a házimunka terén.

A korszerű, elöltöltős AddWash mosógép példának okáért rendelkezik egy külön kis ajtóval, amin keresztül a program elindítása után szintén hozzáadhatók a kifelejtett, vagy a kézzel mosható ruhák, de akár plusz mosószer szintén a mosási program megszakítása vagy újraindítása nélkül.

A mosógép egy sor egyéb okos szerepet szintén magába foglal, amelyek az Android mellett az iOS- alapú okostelefonokkal ugyancsak kompatibilisek. Mindent összevetve a felhasználók nem kizárólag azt követhetik nyomon szimplán, hogy hol tart a program, de okostelefonjuk arról szintén értesítést küld, mikor kezdődik a mosás újabb fejezete, ezáltal a kényes textíliák ugyancsak tetszés szerint adagolhatók a mosás vége felé.

Az AddWash mosógépben a Samsung időtakarékos és hatékony mosást lehetővé tevő innovációja szintén elfért: a SuperSpeed rendeltetés jóvoltából egy teljes normál mosási program időtartama alig egy órásra kevesebb lett, míg a mosás minőségét nézve nem kell kompromisszumot kötni. Az AddWash mosógép ebben hónaptól már elérhető Európában.

Az EU Forum alkalmával a Samsung bejelentette illusztris Séfek Klubjának (Club des Chefs) nyolcadik tagját ugyancsak. A francia-angol két Michelin-csillagos séf, Michel Roux Jr. személyében, aki azonkívül, hogy a Gavroche and Roux konyhájáért felel, TV-s személyiségként szintén ismert, mint az Egyesült Királyságban a BBC közkedvelt Masterchef showjának zsűritagja és műsorvezetője.

Sor került a intézmény bővülő robotporszívó termékcsaládjának bemutatására ugyancsak. A paletta modern tagja, a POWERbot Turbo Wi-Fi más irányító márkákhoz[1] képest hetvenszer nagyobb szívóerőt képes kifejteni, Cyclone Force rendszere mindazonáltal a jókora centrifugális erő révén hatékonyan szedi fel és választja el a szennyeződéseket, és azokat egy külső kamrába juttatva megakadályozza a filter megrongálódását, egyben biztosítja az egyenletes szívóerőt ugyancsak.

A Smart Control Wi-Fi funkcióval a felhasználó okostelefonjával szintén távirányíthatja a porszívót, a “Select & Go ” beállítással ugyanakkor az összes helyiséget elnevezhetünk a lakás virtuális térképén, ezután kiválaszthatjuk a takarítandó területeket, a porszívó ugyanakkor önműködően arra veszi az irányt. A továbbfejlesztett digitális térképalkotási rendszerével az tárgy szó szerint „lát”: a lakás ragyogóan tisztává válik, míg a felhasználónak a kisujját sem kell mozdítania.

A 2016-os EU Forum egyik legszámottevőbb újdonsága a Family Hub hűtőszekrény, amely igazi okos otthonná alakítja a konyhát, mivel hozzájárulásával korszerű módon szervezhető a bevásárlás és az ételkészítés. A gép központi eleme a 21,5 hüvelykes Full HD LCD érintőképernyő, amely a hálózatba kapcsolt okos tárgyak digitális vezérlőpultjaként ugyancsak felhasználható, egyesítve magában a jókora teljesítményt és a hűtőszekrények közepette eddig példátlan, forradalmi technológiát.

A Family Hub fő funkciói:

Továbbfejlesztett Food Managment: A hűtő belsejébe szerelt három, kifogástalan minőségű kamera az összes ajtócsukódáskor képeket gyárt a fridzsider belsejéről. Ezek a képek aztán az okostelefonunk segédkezésével bárhonnan, bármikor visszanézhetők.

A család központi irányítórendszere:A Samsung Family Hub hűtőszekrény kijelzőjén üzeneteket hagyhatunk, kitűzhetjük a fotóinkat, megoszthatjuk a naptárunkat vagy akár művészi munkáinkat szintén, mindehhez csupán az okostelefonunkra lesz szükségünk.

Összekapcsolt szórakozás: A beépített hangfalakat, vagy privát, vezeték nélküli Bluetooth hangszóróinkat használva már az egész lakásban szólhatnak kedvenc zenéink. A Samsung Smart TV-k kijelzőjét tükrözve ugyanakkor a kedvelt tévéműsorok a Family Hub kijelzőjén közvetlenül szintén megfigyelhetők.

Áttörés a mobil teljesítmény és a hordható okos berendezések terén

A 2016-os Európia Fórumon a Samsung is bemutatja a nemsokára elérhető korszerű Gear S2 classic 18 karátos rózsaarany és platina okosóráit. A Samsung bővíti mind az óratest, mind ugyanakkor a hozzá tartozó szíjak kínálatát. Mindent összevetve a felhasználók a belső funkciók mellett az okosóra külsejét ugyancsak mindinkább speciális életstílusukhoz és személyiségükhöz alakíthatják. A társaság ehhez olyan tervezőket nyert meg, mint Colombo, aki a prémium szíjakat tervezte. Az óra leleményes és játékos oldalát a Peanut karakterek, ezenfelül olyan művészek munkái erősítik, mint Keith Haring, Jean-Michael Basquiat, Jeremyville vagy Burton Morris alkotásai.

A Gear S2 a következő években iOS operációs rendszerrel funkcionáló berendezésekkel szintén kompatibilis lesz, hogy a mobil felhasználók szélesebb köre szintén megtapasztalhassa az okosóra előnyeit.

A Samsung Galaxy TabPro S, a világ legvékonyabb és legkönnyebb kettő az egyben tabletje szintén szemrevételezhető lesz a expón. A Samsung világszínvonalú technológiája a Microsoft Windows 10 operációs rendszeren fut. Az eszköz a laptopok és tabletek leginkább közkedvelt funkcióit egybeolvasztja, ezáltal a felhasználók PC élményt élhetnek keresztül egy pehelysúlyú tableten keresztül, mindent összevetve tapasztalva meg a lehető leghatékonyabb mobil élményt.

Karcsú és könnyed kialakításával a Galaxy TabPro S-t arra tervezték, hogy akár egész nap könnyűszerrel hordozható legyen. Az eszközhöz tartozó teljes méretű billentyűzet szintén a használhatóságot hivatott növelni. A klaviatúra rugalmas sarokpántja biztosítja, hogy a képernyő az összes stádiumok közt tisztán, bármely szögből optimálisan észrevehető legyen.

A Galaxy TabPro S-t olyan technológiai jellemzők teszik úttörővé, mint a piac első Windows operációs rendszerrel futó Super AMOLED kijelzője, továbbá a rohanó töltéssel elérhető akár 10,5 órás üzemidő. A termékhez külön megvásárolható multi-port adapter és Bluetooth Pen is hozzájárul az szerkentyű hatékonyságához.