Meghatározó magyar banki applikációkkal bővült a Huawei AppGallery

Meghatározó magyar banki applikációkkal bővült a Huawei AppGallery

Újabb pénzügyi alkalmazásokkal bővül a Huawei AppGallery: már az egyesült MKB Mobil Appja, illetve az OTP MobilBank szintén rendelkezésre áll QuickApp formájában az alkalmazás-áruházból. A társaság saját appboltjában már megközelítően minden lényeges magyar banki alkalmazás megtalálható, amellett a közelmúltban nagyszámú új hazai applikációval bővült az áruház. A több mint 170 országban, ezenfelül régióban elérhető AppGallery aktív felhasználóinak száma 2021 végére az egész világon elérte az 580 milliót, több mint 432 milliárd alkalmazás letöltéssel.

Újabb banki appok és gyorsalkalmazások

A HUAWEI alkalmazás-áruháza, az AppGallery örökösen bővíti kínálatát a leginkább közkedvelt hazai és internacionális appokkal. Az elmúlt hónapokban több új pénzügyi alkalmazással bővült az áruház, például a Revolut és az egész körű NFC-s mobilfizetési megoldást nyújtó Curve Pay is megjelent a felületen.

Áprilistól újból új magyar banki applikációkkal bővült az áruház. Már elérhető az AppGalleryben az egyesült MKB Mobil App, amely a korábbi Budapest Bank lakossági ügyfeleit, azonkívül az egyesült pénzintézet új lakossági ügyfeleit szolgálja ki, tetejébe az OTP MobilBank, amely úgynevezett QuickApp – gyorsalkalmazás – formájában válik hozzáférhetővé.

Utóbbi alkalmazástípusból egyre több látható a Huawei saját alkalmazásáruházában. A Quick Appok érdemben azt jelenti, hogy nem kell teljesen telepíteni az alkalmazásokat, ezáltal sokkal kevesebb tárhelyet, azonfelül memória-erőforrást igényelnek, ami gyorsabb betöltési időt nyújt. A gyorsalkalmazások a telefon kezdőképernyő ikonjaiként is hozzáadhatók, ami kínálja, hogy egyetlen érintéssel rögvest elérhetők legyenek. A Quick Appok önműködően frissülnek és az AppGallery külön menüpontjából tölthetők le. A megoldás a fejlesztők részére is gyorsabbá teszi alkalmazásaik integrálását a Huawei áruházába.

Dinamikus bővülés a többi alkalmazás-kategóriában

Az AppGallery-ben a legszámottevőbb magyar applikációk túlnyomó döntő része, összesen több mint 240 hazai alkalmazás válik hozzáférhetővé a HMS felhasználói részére. A fejlesztőkkel együttműködésben a Huawei azon dolgozik, hogy a kínálat még tovább növekedjen. Ennek eredményeként nemrégiben olyan új, a hétköznapi életet segítő alkalmazások váltak hozzáférhetővé, mint a MÁV, a Fuvar.hu, a MOL bubi, a Reál, a MySpar és az ecipo.hu applikációk.

Mindinkább nagy sláger a HMS

A HUAWEI mobil-ökoszisztémája, a HUAWEI Mobile Services (HMS) mára a Föld harmadik legelterjedtebb rendszerévé nőtte ki magát. 2021 végére a Huawei alkalmatosságok havi aktív felhasználóinak száma nemzetközileg meghaladta a 730 milliót. Ezzel párhuzamosan a HMS több mint 170 országban, azonfelül régióban elérhető alkalmazás-áruháza, az AppGallery aktív felhasználóinak száma is dinamikusan növekedett, 2021 végére nemzetközileg elérte az 580 milliót, több mint 432 milliárd alkalmazás letöltéssel.