Megalakult a New Millennium Internacionális Akadémia

Megalakult a New Millennium Internacionális Akadémia

Miranda Liu hegedűművész alapításában megalakult a New Millennium Internacionális Akadémia, amely mesterkurzusokat tart és ösztöndíjakkal támogatja hátrányos helyzetű tanulókat – tudatta az akadémia a sajtó képviselőivel.

A 2022-ben megalakult New Millennium Internacionális Akadémia (NMIA), amelyiknek alapja a New Millennium Internacionális Kamarazenei Rendezvény mesterkurzusaival rangos oktatást és online tanulási lehetőségeket nyújt feltörekvő leleményes zenészeknek – olvasható a közleményben.

Mint írják, az akadémia parnerei a magyarországi Cadenza Művészeti Ügynökség, a spanyolországi Asociación Cultural Musical Sociedad Filarmónica de Vilagarcía, a bulgáriai Polifonia, amellett az ausztriai Anna Rothschild Ensemble Verein.

A tájékoztatás alapján minden szervezet fogadja a New Millennium Internacionális Akadémia mesterkurzusait és műhelyeit az adott partnerországban a következő két év alatt. Budapesten már 2022. augusztus 25. és 30. közt sor kerül a mesterkurzusokra, a New Millennium Internacionális Kamarazenei Fesztivállal párhuzamosan.

Budapest mellett Bécsben, Nikolovoban és Vilagarcia de Arousa-ban lesznek ötnapos mesterkurzusok internacionális hírű európai zenészekkel – idézi a közlemény Miranda Liu hegedűművésznőt, az Akadémia alapító-művészeti vezetőjét, aki közölte még, hogy a privát mesterkurzusokat év közben is folytathatják a résztvevők online formában.

Az Akadémia tanítói, előadói nemzetközileg elismert művészek, mesterek, menedzserek, akik felettes státuszt töltenek be európai intézményeknél, együtteseknél, azonkívül internacionális zenei versenyek győztesei.

A New Millennium Internacionális Akadémiára bármilyen korú, nemű, származású, vagy társadalmi-gazdasági helyzetű zenész jelentkezesét várják július 15-ig. Bővebb információk az akadémiáról a www.nmicmf.com weboldalon láthatóak – áll az összegzésben.

mti