Még több prémium szerepkört biztosít a korszerű LG Q7 okostelefon

Még több prémium szerepkört biztosít a korszerű LG Q7 okostelefon

Az LG Electronics prezentálta a modern LG Q7 okostelefont: a középkategóriás készüléket ezúttal is olyan prémium funkciókkal látták el, amelyek csak a költségesebb, felsőkategóriás modellekben találhatóak meg. A legnagyobb európai piacokon, például Magyarországon is június végén kezdődnek meg az értékesítések.

Az LG Q7 az előző évben mutatkozott be elődmodell Q6 olyan sikeres tulajdonságaira épít, mint amilyen a kategóriájában úttörőnek számító, 18:9-es képarányú, 5,5 hüvelykes FHD+ FullVision megjelenítő, vagy éppen a karcsú, stílusos, vékony kávájú készülékház. A Q széria új követe újabb prémiumkategóriás funkciókat is szolgáltat, ezáltal a szolgáltatások közt megtalálható a portré üzemmód, a QLens modern műszaki megoldás, a DTS:X 3D térhangzás, víz- és porállóság és a hátlapi ujjlenyomat-leolvasó. A Q7 családba három szerkezet tartozik, a Q7+, a Q7 és a Q7 α modellek, melyek közül csak a Q7 áll rendelkezésre Magyarországon.

Az előlapon egy 5 MP-es, szupernagy-látószögű (100) kamera kapott helyet; a szerkezet fázisérzékelő automatikus élességállítása (Phase Detection Auto Focus, PDAF) 23 százalékkal gyorsabb, mint a szokásos automatikus élességállítás. A portré üzemmód az ún. boke inger elérését támogatja, vagyis azt, hogy a mélységélességen kívüli fénypontok (példaként a lombokon átszűrődő napfény vagy a távoli lámpák fénye) homályos, elmosott peremű körök formájában jelenjenek meg a képen.

Az eddig csak az LG prémium kategóriás okostelefonjainál elérhető, fényképezést támogató mesterségesintelligencia-funkció, a QLens ugyancsak a Q7 újdonságának számít. A QLens nyújt támogatást abban, hogy a lefotózott tárgyhoz hasonlót találjunk, és adott esetben vásároljunk a weben, továbbá a képünkön szereplő ételhez, ruhához, hírességhez, híres épülethez vagy szoborhoz hasonló fotót keressünk az interneten.

Árkategóriájában az LG Q7 az első okostelefon, amely – fejhallgatón át – DTS:X virtuális térhatású hangzást ígér egészen 7.1 csatornás teljesítményig.

Az LG Q7 2.5D Arc Glass megjelenése és a gépezet lekerekített élei ergonomikus egykezes használatot tesznek lehetővé. A prémium anyaghasználat, ezáltal a konstrukció fémháza is hozzájárul ahhoz, hogy a telefon bírja a mindennapi aktív használattal járó megpróbáltatásokat, mindemellett a Q7 a G7-hez hasonlóan teljesíti az IP68 por- és vízállósági szabvány követelményeit, sőt, megfelel az Egyesült Államok hadserege által kifejlesztett MIL-STD 810G katonai szabványnak is. Ugyancsak a gondtalan használatot szolgálja, hogy a Qualcomm gyorstöltő technológiájának hála az akku csaknem 30 perc alatt 50 százalékosra tölthető fel.

Az LG Q7 prémium felhasználói élményét a korszerű, nagy tudású ujjlenyomat-leolvasó (Smart Rear Key) teszi teljessé, amely a hátlapi kamera alatt kapott helyet. Ezzel nem kizárólag a telefont lehet kényelmesen feloldani, hanem segédkezésével exponálhatunk, képernyőképet rögzíthetünk és az értesítési sávot is kezelhetjük.

„Azon vásárlók részére, akik kedvező ár-érték arány mellett a legújabb prémium szolgáltatásokat keresik, kihagyhatatlan ajánlatnak számít az LG Q7 – mondta Ha Jeung-uk, az LG Electronics mobilkommunikációs divíziójának szenior alelnöke. „A nemrég bemutatott LG G7ThinQ némely funkcióival felvértezett Q7 a szolgáltatások, a stílus, a teljesítmény és az ár nagyszerű kombinációját ajánlja.”