Magyar győzelem a XI. Albacete-i Internacionális Cirkuszfesztiválon

Magyar győzelem a XI. Albacete-i Internacionális Cirkuszfesztiválon

Arany- és különdíjjal jutalmazták ifj. Simet László artistaművészt és csapatát a The Astronauts című számukért a XI. Albacete-i Internacionális Cirkuszfesztiválon.

Már tizenegyedik alkalommal szervezték össze az internacionális cirkuszfesztivált a spanyolországi Albacetében.

A Teatro Circóban tartott eseményen ifj. Simet László és felesége, Simet Olga, emellett Kapitány Olívia a The Astronauts című produkcióval léptek fel, ahol ötvözték a kötéltáncot és az úgynevezett halálkereket. Mindezt asztronautaöltözékben adták elő.

Mint írják, ifj. Simet László cirkuszi családba született, szüleitől tanult meg drótkötélen járni. 1996-ban az I. A főváros Internacionális Cirkuszfesztiválon Bronz-díjat kapott drótkötélszámáért, 2014-ben mindazonáltal a X. A főváros Internacionális Cirkuszfesztiválon Ezüst-díjjal jutalmazták szemaforszámáért. 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

A The Astronauts című számmal a csapat fellépett már a 42. Monte-carlói Internacionális Cirkuszfesztiválon is. A spanyol parádé után a csapat csakhamar visszatér Magyarországra, ahol március közepétől öt hónapon át a Circus Arénában lép fel.

mti