Logisztikai és autóipari gyártóüzem épül Miskolcon

Logisztikai és autóipari gyártóüzem épül Miskolcon

Logisztikai és autóipari gyártóüzemet épít Miskolcon, a déli ipari parkban egy alumínium öntészettel foglalatoskodó török fémmegmunkáló autóipari beszállító cég, az Adöksan Hungary Kft. – közölte a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya az MT-vel.

A tájékoztatás alapján az ipari park bővítési területén elhelyezkedő 7 hektáros alapterületű ingatlanon a vállalat 11,5 millió eurós beruházást kezdett meg. A több internacionális járműgyártóval is kereskedelmi kapcsolatban álló befektető társaság legalább 100 ember foglalkoztatását tervezi hosszú távon. A társaság termékeit leginkább Európába szállítja, de Mexikóban és Brazíliában is releváns piaci szereplő.

A társaság alapján Miskolc eszméletlen elhelyezkedést nyújt számukra az európai legnagyobb piacaik – Németország, Franciaország, és a kelet-európai vevőik – kiszolgálásához az autópályás megközelíthetőség folytán, amely ezelőtt Törökországból nem volt kivitelezhető. A magyar üzem létrehozásával a cégcsoport internacionális és egyben európai vállaltcsoporttá is válik.

A miskolci üzem építésének befejezése az év végére jövendölhető, a gyártócsarnok elkészülési határideje – a koronavírus járvány folytán – ma még korrekten nem ismert – magába foglalja a közlemény.

MTI