Legördült a gyártósorról a kétmilliomodik 1-es BMW

Legördült a gyártósorról a kétmilliomodik 1-es BMW

2015 március 28-án kezdetét veszi az új BMW 1-es sorozat nemzetközi értékesítése, a vezetés élményének rajongói a kompakt kategóriában is még vonzóbb dizájnra, tovább finomított, prémium hangulatú utastérre, kirobbanóan erőteljes, ugyanakkor minden eddiginél hatékonyabb erőforrásokból álló motorpalettára és innovatív felszereltségi opciók széles kínálatára számíthatnak. Néhány nappal a kompakt járműkategória éllovasának piaci debütálása előtt azonban újabb mérföldkő ad okot az ünneplésre, a bajor gyártó regensburgi gyárában ugyanis elkészült a kétmilliomodik 1-es BMW. A jubileumi modell mindössze néhány nappal az új 1-es sorozat gyártásának beindítása után született meg a németországi létesítményben, egyúttal egyike azon modelleknek, amelyeket ázsiai exportra készítettek elő. Az ötajtós, Estoril kék metál fényezésű, M Sport csomagos BMW 120i egy Japánban élő ügyfélhez kerül.

A regensburgi gyártósor jubileumával újabb fejezetéhez érkezett a BMW 1-es sorozat nemzetközi sikertörténete: a modell 2014 nyarának végén ünnepelte fennállásának tízedik évfordulóját, most pedig azzal, hogy elérte a kétmilliós gyártási darabszámot, ismét bizonyítja a BMW legendás vezetési élményének vonzerejét a kompakt szegmensben. 2004-es premierjével az 1-es BMW a márka első olyan képviselőjévé vált, amely a sportos és elegáns dizájnt ötvözve dinamikus vezethetőségi jellemzőket és prémium minőséget kínált a bajor gyártó ügyfeleinek, egy kompakt ötajtós modell funkcionalitásával karöltve. A kompakt szegmensben mind a mai napig egyedülálló, hátsókerék-meghajtásra épülő kiváló hajtásláncával és futóművével a BMW 1-es sorozat felülmúlhatatlan mércét állított fel kategóriájában a sportosság terén. A modellsorozat eközben rendre az innovatív BMW EfficientDynamics technológia éllovasaként büszkélkedhetett, a vezetési élmény és az üzemanyag-fogyasztás lenyűgöző egyensúlyát kínálva a márka ügyfeleinek.

A nóvum ötajtós és háromajtós változatban is kapható lesz a nemzetközi piacon. A háromajtós kivitel kizárólag a BMW regensburgi üzemében készül, míg az ötajtóst emellett Lipcsében is gyártják majd. Mindkét karosszériaváltozathoz erőteljes és kiemelkedően hatékony benzines, illetve dízelüzemű erőforrásokból álló motorpalettát kínál a gyártó, köztük a BMW Group legújabb motorcsaládjának a BMW TwinPower Turbo technológiával szerelt, három- és négyhengeres egységeit, valamint az M Performance TwinPower Turbo technológiával dolgozó soros hathengeres erőforrást is, amelyekkel az új BMW 1-es sorozat (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 8,0 – 3,4 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 188 – 89 gramm / km) lefedi a 80 kW / 109 lóerő és a 240 kW / 326 lóerő közötti teljesítmény-tartományt.

A BMW M135i M Performance modell a kiemelkedően extrém vezetési élmény záloga, miközben a 85 kW / 116 lóerő teljesítményű BMW 116d EfficientDynamics Edition az EU-ciklus tesztkörén mutatott 100 kilométerenkénti 3,8 – 3,4 literes üzemanyag-fogyasztásával és 101 – 89 grammos kilométerenkénti emissziójával a leghatékonyabb verzió a palettán. A BMW M135i, a BMW 118d és a BMW 120d modellek opcionálisan a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is felszerelhetők.

Az új BMW 1-es sorozat felszereltségi listájának középpontjában a szériában kínált iDrive vezérlőrendszer és a modellsorozathoz most először elérhető, opcionális full-LED fényszórók, valamint a BMW ConnectedDrive legfrissebb opciói állnak, miközben egyaránt elérhető a modellhez a Stop & Go funkcióval felszerelt, radar-alapú tempomat (Active Cruise Control), a parkolást segítő rendszer (Parking Assistant) legújabb generációja és a kamera-alapú vezetést támogató (Driving Assistant) opció. Az újdonság progresszív karakterét a modellhez alapfelszereltségként kínált Intelligens Segélyhívó (Intelligent Emergency Call) funkció és a BMW TeleServices szolgáltatásai még tovább hangsúlyozzák. Az extraként elérhető Professional navigációs rendszer automatikus térképfrissítést is biztosít (a beépített SIM kártyának és mobiltelefon-hálózatnak köszönhetően), amely az autó regisztrálását követő első három évben minden BMW-ügyfél számára díjmentes.

(BMW)