– Két saját bemutató és vendégprodukciók a Pécsi Harmadik Színház műsorán

- Két saját bemutató és vendégprodukciók a Pécsi Harmadik Színház műsorán

Mai dráma, zenés játék, magyarországi és határon túli magyar vendégprodukciók is megjelennek a Pécsi Harmadik Színház 2017/2018-as évadjának műsorán – közölte a teátrum, amely két saját bemutatóval készül az idényre.

A tájékoztatás alapján Schwajda György A szent család című komédiáját és Visky András Júlia – párbeszéd a szerelemről titulussal rendelkező darabját viszik színre Vincze János színházigazgató rendezésében.

Bartis Attila Rendezés című produkcióját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata hozza el Pécsre – áll az összefoglalóban, amely utóbbi évek egyik legjelentősebb színházi eseményének nevezte a határon túli előadást.

A veszprémi Pannon Várszínház A bunkerrajzolóval; Mucsi Zoltán és Scherer Péter az EztRád című „zenés alternatív társadalomkritikával”, Szűcs Nelli ugyanakkor a huszadik század egyik óriási magyar színésznőjének, Fedák Sárinak emléket állító estjével vendégszerepel az uránvárosi színházban – részletezték.

Az összegzés elmondta továbbá, hogy az évadban is repertoáron marad Székely Csaba komédiája, a Bányavirág, azonfelül Parti Terjedelmes Lajos és Darvas Ferenc zenés huszerettje, az Ibusár-megállóhely.

Ismételten láthatja a nagyérdemű Örkény István klasszikusát, a Kulcskeresőket, Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című korai abszurdját, ezenfelül a 2016-os Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) két díjjal jutalmazott Piszkavas című Martin McDonagh-darabot.

Műsoron marad még Émile Ajar Előttem az élet című regényének színpadi adaptációja is – írták.

A gyermekeknek – mint közölték – óvodás kortól a kisiskolás korosztályig adnak előadásokat, köztük a Csibész Csabi című interaktív koncertmesét, amit országszerte több helyen is játszik a Pécsi Harmadik Színház művészgárdája.

A zenés vígjátékokról szólva közölték: a Moravetz Levente és Horváth Krisztián alkotta szerzőpáros A Föld teremtődése és az Örömlányok végnapjai című produkcióit állítják színpadra az Egy életem, két halálom című krimibohózat mellett.

mti