Két pályázatot hirdet az Emmi nyilvános könyvtárak részére

Két pályázatot hirdet az Emmi nyilvános könyvtárak részére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatot hirdet a Minősített könyvtár cím és Könyvtári Komoly Díj elnyerésére.

Információink alapján Minősített Könyvtár címre azok a nyilvános könyvtárak nyújthatnak be pályázatot, amelyek bevezették és több éve sikeresen alkalmazzák a minőségmenedzsment eszközrendszerét. A nyertes intézmények a címet 5 évig birtokolhatják – olvasható a kultúráért felelős államtitkárság közleményében.

A pályázati kiírás alapján a Minősített Könyvtár cím adományozásáról a kultúráért felelős miniszter dönt, a nyertes könyvtár díszoklevelet kap és pénzjutalomban részesül.

A Könyvtári Első osztályú Díjat az a modellértékű szolgáltatásokat alkalmazó Minősített Könyvtár kaphatja meg, amely illusztris, töretlen színvonalon valósít meg továbbfejlesztett szolgáltatásokat – áll a közleményben.

Ebben az évben a pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha az egyik továbbfejlesztett szolgáltatás illeszkedik a könyvtárhasználat és az olvasáskultúra fejlesztéséhez, vagy ha a könyvtár a Család évéhez köthető programokat valósít meg – írják. A díjat minden évben maximum két könyvtár nyerheti el. A Könyvtári Kimagasló Díjat elnyert könyvtár a miniszter révén nyújtott díszoklevelet kap, ráadásul 2 millió forint pénzjutalomban részesül.

A sikeresen pályázó könyvtárak a címeket és a díjat az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából vehetik keresztül. A pályázati adatlap benyújtásának határideje mindkét bejelentés tekintetében 2018. május 18. A részletes pályázati kiírás és a jelentkezési adatlap a kormányzati holnapon válik hozzáférhetővé.

mti