Jól funkcionáló ökoszisztémává formálhatják életünket a legkorszerűbb okoseszközök

Egy 2022-es felmérés alapján a világon 6,3 milliárd okostelefon-használó van, és a telefonunkon töltött idő 88%-ában valamilyen alkalmazást használunk. Nem véletlenül: az okoseszközök életünk minden területét egyszerűbben irányíthatóvá teszik, összekapcsolva mindennapjaink legkülönbözőbb aktivitásait, legyen szó munkáról, szórakozásról vagy épp a köztes elfoglaltságokról. A Samsung negyedik generációs összecsukható készülékeit is ebben a szellemben tervezték, népszerűségük mindazonáltal hazánkban is egyértelmű, tudniillik bejelentésük óta már most rekordszámú előrendelés érkezett a Samsung webáruházán át a Galaxy Z Fold4-re és Galaxy Z Flip4-re. A Z család legmodernebb elemei mellett a Galaxy Buds2 Pro-ra és az okosórák okosóráira, a Galaxy Watch5-re és Watch5 Pro-ra sem kell tovább várni, augusztus 26-tól Magyarországon is elérhetők és készek arra, hogy teret nyújtsanak a korlátlan kreativitásnak és a hatékony multitaskingnak.

Az elmúlt pár évtizedben egy átlagos ember élete eléggé sokat változott reagálva a permanensen fejlődő világ által kialakított igényekre. Több helyen vagyunk egyidejűleg jelen, több dologgal foglalkozunk és több szféraban próbálunk kiteljesedni. A változás ugyanakkor olyan mértékű, amely az élet nagyon sok területére hatással van.

Az emberiséget ellenben a találmányok és a tudásmegosztás segítette régóta a gyorsabb fejlődésben. Pillanatnyilag mind gyakrabban az okoseszközök kapcsolják össze mindennapi rutinjainkat, hogy hatékonyabbak, tudatosabbak és természetesen gazdaságosabbak legyünk. Ebbe az irányvonalba illeszkednek az összehajtható mobiltelefonok is, amelyeknek már tervezésekor is konkrétan a modern nézőpontok iránti nyitottságot és a multitasking lehetőségét tartották szem előtt. A Samsung Galaxy Magyarországon szintén rendelkezésre áll modern fejlesztésű szerkezetei ellenben nemcsak megerősíthetik az összehajtható masinák helyét a piacon, de át is írhatják a jövő trendjeit. Ez ugyanakkor úgy tűnik nem kizárólag egy vízió marad. A rekordszámú előrendelés csaknem 60%-a Galaxy Z Flip4-re, 40%-a a Galaxy Z Fold4-re érkezett, ami jól mutatja, a Z árucikk-csoport két új tagja hazai szinten is sokszínű célcsoport felhasználói igényeire adhat megoldást.

A multifunkcionálisan felhasználható eszközök hiszen olyan felhasználói igényekre adnak megoldást, amelyek nemcsak a tartalomkészítőknek, de a közösségi média felületeit egyre tudatosabban használó fiatalok, vagy éppen a telefonjukat számítógépként használó, akár távmunkában dolgozók részéről is jelentkeztek már. A modern fejlesztésű konstrukciók elmosva a korábbi határokat egy új, szinergikus világra nyitnak ablakot.

Egy kézben tartva minden tájék

Az egymással kommunikáló okoskészülékek a felhasználót is becsatornázzák egy olyan folyamatba, amiben megszakítás nélkül, párhuzamosan formálhat vagy felügyelhet több területet az életében: egy kinyitható konstrukció számottevően nagyobb méretű laposképernyőjén ötvözni lehet a munkát és a szórakozást, míg egy okosóra, példának okáért a Galaxy Watch5 és a Galaxy Watch5 Pro segítenek nyomon követni az egészségünket akár a diétánk, akár az alvási ciklusaink vagy éppen a szívverésünk monitorozásával.

A korábbi években a mobilokat már nemcsak telefonálásra, az emailek szélsebes elolvasására vagy a közösségi oldalak pörgetésére használjuk, hanem effektív munkát végzünk velük. És sokszor – mint a valódi számítógépünk előtt ülve – ugyanabban az időben több felületet kezelünk. Egy vállalkozó, menedzser vagy üzletember részére példaként biztosan nem idegen a helyzet, amikor egy vonaton ülve, vagy a reptéren várakozva kell szerkesztenie egy pdf-et, átnéznie egy több Excelt is magába foglaló jelentést vagy riportot, és mindeközben óhajtanának kapcsolatban maradni a szeretteikkel, vagy tovább nézni a kedvenc sorozatukat, vagy haladni a tanulmányaikkal. A Galaxy Z Fold4-et korrekten erre tervezték, mind hardveres, mind szoftveres tekintetben: a nagyobb monitor és a kiegészítőként kapható S Pen a hatékony, akár útközbeni munkavégzést és a jegyzetelést, rajzolást, szórakozást is biztosítja – egyetlen készülékben összesítve az életünk minden területét.

Új nézőpontok a kamerán át

A különféle munkamenetek közti zökkenőmentes váltást támogatja eredményesen az is, hogy a Galaxy Z széria mellé érkező Galaxy Buds2 Pro ujjmozdulattal tud váltani filmnézésről a telefon audio csatornájára. A mind a magánéletünkben, mind a munkánkban, kapcsolattartásban és kapcsolatépítésben egyre nagyobb szerepet betöltő online jelenlétet a Galaxy Z Flip4 FlexCam, kamera hajlított módban funkciója tudjAz új szintre emelni: nemcsak influenszerek, de akár a reklámszakmában dolgozók is jól kihasználhatják, ugyanis elbűvölő képeket, videókat konstruálhatnak bárhol, bármilyen környezetben, ezzel a tartalmak sokkal közvetlenebbé válhatnak. A hátlapi kamerával állított elő képeket hajlított módban látni lehet a fedlapi monitoron, amivel sokkal könnyebbé válik mind az élőzés, mind a szelfizés, de a csoportképek készítése is.