Itt az LG játékos és modernizált felhasználói felülete, az UX 5.0

Itt az LG játékos és modernizált felhasználói felülete, az UX 5.0

Az LG Electronics (LG) – az LG G5 okostelefon értékesítésének kezdetével egy időben – bemutatja mobil felhasználói felületének legfrissebb verzióját, az LG UX 5.0-t. A még játékosabb és innovatívabb mobilos élményre tervezett LG UX 5.0 még nagyobb kényelmet nyújt az LG G5 és a későbbi LG modellek tulajdonosainak részére.

Az Android legfrissebb Marshmallow operációs rendszerére épülő LG UX 5.0 a firma a jövő okostelefonjairól alkotott filozófiáját testesíti meg. Az LG UX 5.0 egy olyan élvezetes, átgondolt és felhasználó-központú különleges felhasználói felület, amely természetesen segíti az LG Friends kiegészítőkhöz való könnyed kapcsolódást is, a megfelelő kezelhetőség érdekében. A korszerű funkcióknak hála jelentősen komfortosabb és erőteljesebb élményt nyújt az LG G5, ezáltal a felhasználók maradéktalanul kihasználhatják a szerkezetben rejlő lehetőségeket.

„Előzetesen elemeztük az okostelefon-használók életstílusát, hogy az LG UX 5.0 felülettel eszményi felhasználói élményt és még hasznosabb funkciókat kínálhassunk számukra, melyek megfelelnek legigényesebb ügyfeleink elvárásainak is” – mondta Juno Cho, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója.

Gond nélkül csatlakoztatható LG Friends szerkentyűk

Az LG UX 5.0 legnélkülözhetetlenebb újdonsága az LG Friends Manager. Ezzel a multifunkcionális alkalmazással a felhasználók nehézség nélkül csatlakoztathatják és irányíthatják az LG Friends modulokat és kiegészítőket. Az LG Friends Manager intuitív módon érzékeli a közelben lévő kiegészítőket a G5-tel való klasszikus párosítás érdekében, amellett játszva letölthetővé és telepíthetővé teszi a Google Play áruházban elérhető alkalmazásokat. Nincs félreértés, nincs keresgélés: az LG Friends Managerrel az eszközhöz és az LG Friends eszközökhöz való csatlakozás viszont nem lehetne könnyebb.

Az LG Friends Manager az összes LG Friend eszközhöz külön felületet csinál. Amikor példának okáért a 360 CAM-et csatlakoztatjuk, az LG G5 megjeleníti a képernyőn a fényképnézegetőt és a heterogén felvételi módokat. A galériában felfedezhető Friends fotóalbum kínálja a felhasználóknak, hogy kategorizálják a fotóikat, amelyeket az LG Friends tárgyakkal, példaként a 360 CAM-mel vagy a Rolling Bottal készítettek.

Korszerűsített vizuális élmény

Az LG UX 5.0 egyik óriási előnye, hogy patronálja az LG G5 meglehetősen fejlett kameráját is, ezáltal a következőkben részletezett funkciókkal a kép és videó rögzítés igazi impresszió lesz:

Zoom In & Out – A képernyő megérintésével szimplán és zökkenőmentesen válthatunk a normál, 78 fokos és 135 fokos széles látószögű hátlapi objektívek közt.

Auto Shot – A Gesture Shot korszerűsített változatával pompás szelfiket készíthetünk, mindent összevetve az arcfelismerést követően a gépezet önműködően elkészíti a fotót.

Multi View – Egyetlen exponálással ugyanabban az időben készíthetünk eltérő szögekből fotókat az LG G5 elő-és hátlapi kameráival, ezenkívül az LG 360 CAM-mel.

360 Wallpaper – Az LG 360 CAM -mel fejlesztett fotókat akár 360 fokos panorámaképként is megjeleníthetjük az LG G5 kijelzőjén, a fotóban mindazonáltal a telefon mozgatásával navigálhatunk.

Pop-out Picture – Két, egy időben, a normál és a nagylátószögű objektívvel fejlesztett fotó kombinálásával kép a képben fotókat is készíthetünk.

Film Effect – A még fejlettebb szűrők beállításával analóg hatású fotókat is készíthetünk az LG G5 kamerájával. A Camera Preview igénybevételével még a fotó elkészülte előtt, a kép előnézetekor kiválaszthatjuk a kedvező szűrőket.

Felhasználó-központú hatás a nagyobb kényelemért

Az LG egy sor modern és okos funkcióval bővítette az LG UX 5.0 felhasználói felületét kifogástalan használhatóság és a kényelem jegyében:

New Home – Az LG egyesítette a Home Screen applikációt az App Drawerrel az LG UX 5.0-ban, hogy egyszerűsítse a felhasználói élményt. A tradícióknak megfelelő stílust kedvelők közvetlenül az LG G5 beállítások menüpontjából tölthetik le a Home & App Drawert.

LG Health – A modernizált LG Health alkalmazás a felhasználó profiljához illeszkedve szintúgy hasznavehető kezdő vagy haladó módban is. Amennyiben még csak most kezdjük az aktívabb, testmozgásban gazdagabb életmódot, a kezdő mód választása javasolt, ezután amint fejlődünk, úgy ajánlott a haladó módra váltani. Az applikáció hozzájárulásával vizuálisan is követhetjük a fejlődésünket, ezáltal végig motiváltak maradhatunk.

Always-on – Ha csak a korrekt időre vagyunk kíváncsiak, nem kell állandóan bekapcsolnunk a telefonunk képernyőjét. Az Always-on szerepkör révén az összes kardinális információ – beleértve a dátumot, az értesítéseket és az SMS ikonokat – folytonosan megfigyelhető, a telefon feloldása nélkül.

Smart Doctor – Ideális szinten tarthatjuk a G5 teljesítményét a használati szokásainkon alapuló megoldásokkal és tippekkel.

World Clock – Modernizált és vonzó grafikus felhasználói felülettel büszkélkedhető világóra mutatja a kiválasztott városok helyi idejét. Ezenkívül rögvest szinkronizálja is őket a helyi idővel, amely megkönnyíti az események és konferenciahívások ütemezését.

File Manager – Az LG G5 felületén való navigálás pontosan olyan szolid, mint egy PC-n, ezáltal gond nélkül hozzáférhetünk bármelyik mappához vagy okmányhoz. A modern keresési szűrővel egy-két kattintással bármilyen dokumentumot, videót vagy fotót szimplán megtalálhatunk az LG G5-ön.

Quick Help – Legyen bármilyen kérdésünk is az LG G5 kapcsán, gördülékenyen és simán megtalálhatjuk a válaszokat, vagy kérhetünk e-mailes segítséget is.

LG Backup – Az LG Backup és NFC funkcióinak betudhatóan kényelmesen visszaállíthatjuk a más androidos készüléken tárolt adatainkat, azonfelül beszélgetéseket rögzíthetünk a kedvenc üzenetküldő alkalmazásainkból.

Diverse Security Method – Az LG jól ismert Knock Code funkciója mellett precíz ujjlenyomat-felismerés is elfért az LG UX 5.0-ban is, ezzel növelve a kényelmet és a biztonságot.