Ismét Utazás 2016 expo

Ismét Utazás 2016 expo

Idén március 3. és 6. időszakban rendezik meg Magyarország leghatalmasabb turisztikai seregszemléjét. A 39. Utazás kiállításon a vendégek 28 ország 350 kiállítójának ajánlataiból válogathatnak a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban – jelentették be a szervezők.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára kijelentette: a találkozó a régió meghatározó eseménye, ahol 30 százalékkal több prezentáló lesz jelen idén a tavalyihoz képest.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója ismertette: a tárlat szakmai jellegét is erősíti, hogy két szakmai napot rendeznek a korábbi egy helyett. A bemutató szakmai díszvendége Kína, belföldi díszvendége Budapest, kulturális díszvendége mindazonáltal Brazília lesz – tette hozzá.

Ruszinkó Ádám jelentős eredménynek nevezte, hogy Kína és Kelet-Közép-Európa turisztikai kapcsolatainak fejlesztéséért múlt évben megalapított regionális Turisztikai Koordinációs Centrum székhelye Budapest lett.

Nyomatékosította: a szakterület sikeres évet zárt 2015-ben, az összes meghatározó mutató kiemelkedően nőtt. Magyarország változatlanul biztonságos úti cél, idén a turisztikai bevételek 5-6 százalékos növekedését várják, és 2018-ban a korszerű kongresszusi centrum is megnyílik Budapesten – tette hozzá.

Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a vendégség leghatalmasabb kiállítójaként a MT Zrt. 171 társkiállítóval fogadja az érdeklődőket, és a szervezet meghívására 15 együttműködő kelet-közép-európai ország lesz jelen nemzeti standdal a tárlaton. Idén a gasztroturizmus is főszerepet játszik a Gasztroélmények évében, a standokon helyi termelők tartanak bemutatót, kóstolókat.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hozzáfűzte: a főváros az Utazás kiállítás belföldi díszvendégeként ismerteti részleteiben is a szórakozási, kulturális lehetőségeket, családi, városnéző és gasztronómiai programokat.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Center ügyvezetője közölte, hogy a szervezet modern, belföldi Budapest kártyája a bemutatón mutatkozik be először, kedvezményes áron 48 óráig érvényes és jó néhány térítésmentes és kedvezményes szolgáltatás igénybevételére jogosít. A csaknem 300 négyzetméteres Budapest stand négy élményszigetre osztva szemlélteti a főváros vonzerőit, a kultúra szigetén például a négy évszakos parádék mutatkoznak ezután be.

Az Utazás kiállítással egy időben a társkiállítások – Afrikaexpo, Bringaexpo – is egy belépőjeggyel látogathatók.

mti