Idén 1,1 milliárdot csoportosított a kormány a falusi útalapba

Idén 1,1 milliárdot csoportosított a kormány a falusi útalapba

A kormány 1,1 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el az úgynevezett falusi útalap idei forrásigényeire, alsóbbrendű utak felújítására.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban az áll: a kormány az alsóbbrendű utak felújításához falusi útalap létrehozásáról és a elengedhetetlen források több évre ütemezett biztosításáról döntött.

Az 1,1 milliárdos összeg átcsoportosításának felelőse a pénzügyminiszter, ezt azonnali határidővel rendelte el a kormány.

Felkérték sőt még a pénzügyminisztert, az innovációért és technológiáért felelős minisztert, ráadásul a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a korszerű települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos bevonásával – az útdíjrendszerekből származó 2019-es kiszámítható bevételi folyamatokat áttekintve – készítsenek előterjesztést a kormánynak az alsóbbrendű utak felújításához létfontosságú, jövő évi források biztosításához.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, szokásos fővárosi sajtótájékoztatóján fedte fel, hogy falusi útalap létrehozásáról döntött a kormány. Az intézkedés célja, hogy az alsóbbrendű utak minősége is javuljon a következő években.

mti