Hosszú távú együttműködésről állapodott meg az ITM és a Huawei

Hosszú távú együttműködésről állapodott meg az ITM és a Huawei

A tanítás digitális megváltoztatását, az 5G és a vezetékes hálózatok fejlesztését, amellett az okosváros megoldásokat is magában foglaló hosszú távú együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, ugyanakkor Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója Budapesten, a társaság által szervezett szimpóziumon.

A Huawei Technologies információja alapján a Tech4Green – Digital Power Summit szimpózium az olyan új modern műszaki megoldások, mint a mesterséges intelligencia, a felhőszámítástechnika vagy a Big Data jelentőségét mutatta be a klímasemlegesség felé vezető úton.

Az információ alapján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter előadásában nyomatékosította, hogy Magyarország szempontjából a legnélkülözhetetlenebb modern műszaki megoldások a digitalizációhoz és az energiahatékonyságot javító zöldtechnológiákhoz kapcsolódnak.

Palkovics László kiemelte, hogy a jövő egyik legnélkülözhetetlenebb technológiája az akku, az energiatárolás lesz, Magyarország mindazonáltal azt a célt tűzte ki, hogy Európában a második legnagyobb gyártási kapacitással bíró tagállam legyen Németország után.

A Mesterséges Intelligencia Stratégia kapcsán a miniszter jelezte, hogy az MI alkalmazások és platformok tekintélyes hányada napjainkban már azzal figyelmet fordít, hogyan lehet a mesterséges intelligenciát a zöldgazdaság területén hasznosítani.

A Huawei Technologies információja alapján az aláírt irat rögzíti, hogy a Huawei még mindig szorosan együttműködik hazai képzési intézményekkel, innovációkkal és tudástranszferrel támogatva a digitális képzés fejlesztését. A cég nagy tudású kampusz-megoldások tesztelésével és indításával segíti a magyarországi felsőoktatást, folytatja a Wi-Fi rendszerek és a szélessávú hálózat fejlesztését az tanítási intézményekben, emellett nagy tudású együttműködési és virtuális asztali megoldásokat szolgáltat a távoktatás eredményességének fokozása érdekében.

A Huawei folytatja a tehetséges mérnök-informatikusok, összesen csaknem kétezer magyar diák képzésének támogatását is a magyarországi felsőfokú intézményekben, a minisztériummal 2019-ben aláírt megállapodás alapján.

A Huawei még mindig törekszik arra, hogy Magyarország vezető szerepet játsszon az 5G-technológiában és annak alkalmazásában. A cég elkötelezett az 5G-technológia kereskedelmi felhasználásának gyorsításában, hogy minden hazai iparág kihasználhassa az Ipar 4.0 előnyeit.

Az együttműködésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium vállalta, hogy még mindig biztosítja az ötödik generációs hálózatok fejlesztéséhez a nyitott és diszkrimináció-mentes kereskedelmi környezetet Magyarországon.

A kis- és közepes vállalkozások digitális képességeinek fejlesztése érdekében a Huawei és a minisztérium edukációs kampányt kíván indítani, hogy az infokommunikáció előnyei mellett hasznos és szerény megoldásokat is bemutassanak a kkv-k részére.

A közleményben a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója jelezte azt is, hogy a cég okosváros megoldásaival akarna hozzájárulni Magyarországon a fenntarthatóság és a környezetvédelem biztosításához, azonfelül az életkörülmények javításához.

mti