Hatszázmillió forintos támogatással épülhet új bölcsőde Szombathelyen

Hatszázmillió forintos támogatással épülhet új bölcsőde Szombathelyen

Hatszáz millió forintból, uniós támogatással épülhet negyven férőhelyes bölcsőde Szombathely Szentkirály városrészében, melynek engedélyezési tervét ülésén hagyta jóvá döntésével a szombathelyi önkormányzat közgyűlése.

A Szent István király utcában 2007-ben bezárt, akkortól üresen álló egykori általános iskola három épületének elbontásával válik beépíthetővé az önkormányzati tulajdonú 2446 négyzetméteres telek, amelyre egy 455 négyzetméter alapterületű, egyszintes épületet terveztek három csoportszobával, öltözőkkel, melegítő konyhával, irodával, másfajta kiegészítő helyiségekkel egyesült erővel.

A korszerű bölcsődei intézmény megnyitásával az elfogadott előterjesztés alapján 11 új munkahelyet is hoznak létre, a pályázati támogatásnak hála mindazonáltal több mint 23 millió forint áll ezután rendelkezésre a bölcsőde bebútorozására és felszerelésére.

A kivitelezési tervek elkészítése és a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhet meg az építkezés, a szentkirályi bölcsőde várhatóan 2024-ben kezdheti meg a üzemelését Szombathelyen.

mti