Hamarosan mindenhol elérhető lesz a Samsung 750 EVO SSD termékcsaládja

Hamarosan mindenhol elérhető lesz a Samsung 750 EVO SSD termékcsaládja

A Samsung Electronics, amely több mint három évtizede szállítja a legfejlettebb memória-megoldásokat, nyilvánosságra hozta, hogy 750 EVO félvezető alapú meghajtója (solid state drive, SSD) már a Földön mindenfelé kapható lesz. Amellett a 120 GB-os és 250 GB-os modellekből álló árucikk-csoport egy modern, 500 GB-os kapacitású termékváltozattal is kibővül.

A 750 EVO SSD-k hatékony alternatívát nyújtanak mind a hétköznapi felhasználók, mind a szakemberek részére, hogy számítógép-használatuk alatt a merevlemezekről (HDD), amellett a lassú teljesítményű, belépő szintű SSD-kről áttérjenek a gyorsabb és megbízhatóbb tárolási megoldásokra.

„A Samsung az állandó fejlesztés elkötelezettje, hogy a vásárlói igényekhez igazodó, magas színvonalú memória-megoldásokat nyújthasson” – mondta Un-Soo Kim, a Samsung Electronics Memória üzletágának termékmarketingért felelős alelnöke. – „Felhasználóink részéről terjedelmes kereslet mutatkozott a 120 GB-os és a 250 GB-os kapacitású 750 EVO iránt, amely előző évben óta kapható egyes kiválasztott piacokon. Szeretnénk teljesíteni azon ügyfelek elvárásait, akik megbízható memória-megoldást keresnek, hogy szimplán és eredményesen növelhessék számítógépük élettartamát. A 750 EVO-sorozat 500 GB-os változattal való kibővülésével és a meghajtók újabb régiókban való elérhetőségével leginkább ki tudjuk szolgálni a felhasználók egyre nagyobb adatmennyiség tárolására irányuló igényeit.”

A Samsung folyamatosan élvonalbeli memória-megoldásokat kínált. Ezt az örökséget méltón viszik tovább a 750 EVO SSD-k, amelyek a Samsung fejlett, NAND flash technológiáját használják. Ezenkívül a társaság saját fejlesztésű TurboWrite, Dynamic Thermal Guard és RAPID Mód funkcióival is rendelkeznek, amelyek együttesen járulnak hozzá a meghajtók hatékonyságához. A Samsung magas produktivitású MGX-vezérlőjével is felszerelt 750 EVO SSD-k akár 540 MB/mp-es szekvenciális olvasási, emellett 520 MB/mp gyorsaságú írási sebességet biztosítanak a TurboWrite használata esetén.

A 750 EVO árucikk-csoport magas szinten szolgálja ki a felhasználók otthoni, iskolai és irodai számítástechnikával, azonkívül párhuzamos feladatvégzéssel kapcsolatos igényeit, mindent összevetve remek alapot nyújt a számítógép-fejlesztésekhez. A Samsung Data Migration és Magician szoftvereivel a meglévő tárolóeszközök sebesen és szimplán frissíthetők a 750 EVO-ra. Az SSD megbízható AES 256 bites hardveres titkosítást is biztosít, hogy a tárolt adatok biztonságban maradjanak. A HDD-kkel ellentétben a 750 EVO SSD-k nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, ezáltal a felhasználóknak nem kell aggódniuk, hogy ezek elhasználódása az adatok elvesztéséhez vagy sérüléséhez vezethet.

A korszerű 500 GB-os 750 EVO három éves meghatározott időtartamú vagy 100 írott terabájtig (TBW) terjedő garanciával június elején válik elérhetővé több mint 50 országban és térségben, mindent összevetve az Egyesült Államokban, Kínában, Koreában és Európában. Az 500 GB-os 750 EVO SSD ajánlott vásárlói ára 149,99 dollár. Újabb információ a termékről a www. samsung. com/SSD weboldalon válik hozzáférhetővé.