Gilbert Varga január végén mutatkozik be vezető karmesterként a pécsi Kodály Központban

Gilbert Varga január végén mutatkozik be vezető karmesterként a pécsi Kodály Központban

Gilbert Varga vezető karmesterként a pécsi nézőközönség előtt most először dirigálja a Pannon Filharmonikusok zenekart (PFZ) január 26-án a Kodály Központban a Könnyed kifogástalan megjelenés című koncerten – tájékoztatta az együttes a sajtó képviselőit.

Az információ alapján a hangversenyen Erik Satie két műve mellett César Franck d-moll szimfóniája hangzik el, Szymanowski I. hegedűversenyét Benjamin Beilman adja elő.

A magyar gyökerekkel büszkélkedhető Gilbert Varga január 1-jétől tölti be posztját a Pannon Filharmonikusoknál. A kinevezéssel Magyarországon a pécsi zenekarnál valósul meg elsőként, hogy két vezető karmester áll egy zenekar élén. A dirigens ebben az évadban még újabb három koncerten vezényli a zenekart a Kodály Központban.

Az amerikai szólista, Benjamin Beilman most először játszik a pécsi együttessel, a fiatal művész a Föld több koncerttermében aratott már sikert szenvedélyes játékával és gazdag hangzásvilágával.

A pécsi koncert után a francia hangulat jegyében folytatódik a zenekar legkorszerűbb programsorozata, a PannoniClub speciális vendégekkel és ínycsiklandó francia falatokkal – hívta fel a figyelmet a PFZ.

mti