Fiatal vezetőkkel frissíti igazgatótanácsát a BMW AG

Fiatal vezetőkkel frissíti igazgatótanácsát a BMW AG

Ilka Horstmeier a BMW Group emberi erőforrásokat koordináló divíziójáért, Milan Nedeljkovic mindazonáltal a vállalatcsoport gyártásáért felelős tagként foglalja el helyét az igazgatótanácsban.

A BMW Group két fiatal vezetővel frissíti igazgatótanácsát: szeptember 25-i ülésén a BMW AG felügyelő bizottsága Ilka Horstmeiert (50) és Milan Nedeljkovicot (50) nevezte ki a müncheni központú vállalatcsoport igazgatótanácsának két új tagjává.

2019. október 1-jétől Milan Nedeljkovic foglal helyet a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelős székében. Elődje, Oliver Zipse 2019. augusztus 16-tól a BMW AG igazgatótanácsának elnökeként tevékenykedik. Milan Nedeljkovic 1993-ban csatlakozott a müncheni központú vállalatcsoporthoz, ahol most a vállalatminőségi divíziót irányítja. Ezelőtt a BMW Group müncheni és lipcsei gyárát is vezette.

2019. november 1-jétől a BMW Group emberi erőforrásokat és munkakapcsolatokat koordináló divíziójáért felelős igazgatótanácsi tagként Ilka Horstmeier végzi tovább Milagros Caiña-Andree feladatkörét. Ilka Horstmeier 1995-ben kezdte pályafutását a BMW Groupnál, ahol pillanatnyilag a dingolfingi üzem ügyvezető igazgatójaként dolgozik. Ezt megelőzően a vállalatcsoport erőforrásait és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáit gyártó divízió vezetőjeként tevékenykedett.

Milagros Caiña-Andree az elmúlt héten tájékoztatta a BMW AG felügyelő bizottságának elnökét arról, hogy perszonális okokból nem kívánja meghosszabbítani tisztségét a vállalatcsoport igazgatótanácsában. A felügyelő bizottsággal együttes megegyezés értelmében 2019. október 31-én távozik a BMW Group igazgatótanácsából.

„A BMW Group megközelítőleg az összes vállalatnál több kiugró vezetőt tudhat körében, akik a vállalatcsoport sikerének meghatározó alappillérei. Nagy örömömre szolgál, hogy Ilka Horstmeier és Milan Nedeljkovic személyében két hozzáértő vezetővel gazdagodik a BMW AG igazgatótanácsa” – mondta Dr. Norbert Riethofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke szeptember 25-én. „A vállalatcsoport erőforrásait és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáit gyártó divízió korábbi vezetőjeként Ilka Horstmeier az aktuális átalakulásunk egyik kulcsfontosságú területén felhalmozott mindenre kiterjedő szaktudás birtokában érkezik meg az igazgatótanácsba, aktuális feladatkörében mindemellett legnagyobb európai gyárunkban, Dingolfingban több mint 18 000 munkatársunkért felel. Milan Nedeljkovic továbbfejlesztette vállalatminőségi divíziónkat, fő hangsúlyt fektetve a digitalizáció és az nagy tudású adatelemzés térnyerésére. Ezt megelőzően sikeresen vezette a müncheni és a lipcsei gyárat is, ahol nagy százalékban készülnek hálózatról tölthető modelljeink” – tette hozzá Dr. Norbert Reithofer.

Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke kijelentette még: „Várakozással tekintek az Ilka Horstmeierrel és Milan Nedeljkovic-csal együttes munkára az igazgatótanácsban. Egyazon vezetéskultúrai szemléletet osztunk, egyformán gondolkodunk a felelősség kérdésköréről és kristálytisztán a vállalatcsoport jövője felé vezető irányra koncentrálunk.”

„A felügyelő bizottság ma őszinte háláját fejezte ki Milagros Caiña-Andree-nak elkötelezett és sikeres munkájáért. A vállalatcsoport minden tagja nevében a legjobbakat kívánjuk neki” – mondta Dr. Norbert Reithofer.