Felvillanyozzuk a világot – a Nissan Mobilitás koncepciója

Felvillanyozzuk a világot – a Nissan Mobilitás koncepciója

A Nissan nyilvánosságra hozta korszerű digitális közösségi platformjának elindítását, amelynek célkitűzése, hogy ösztönözze és előmozdítsa az elektromos járművekkel és a fenntartható életmóddal kapcsolatos tudatosságot, érdeklődést és párbeszédet.

A Felvillanyozzuk a világot kampánnyal a Nissan célja, hogy Európa-szerte az elektromos forradalomhoz való csatlakozásra, okosabb és fenntarthatóbb életvitelre inspirálja a nagyközönséget. A program négy fő témára összpontosít: Elektromos életstílus, zöld modern műszaki megoldások, fenntartható energia, emellett „Ez már funkcionál” – e téma keretében a legmodernebb fejlesztéseket vesszük ezután szemügyre.

A Nissan meglévő közösségi médiafelületeinek és weboldalainak hálózatát kihasználva, az elektromos gépjárműk gyártásában szerzett közel egy évtizedes tapasztalataira építve kívánja ösztönözni a fenntarthatóbb, zöldebb életmóddal kapcsolatos eszmecserét. A korszerű felület alkalmat kínál a felhasználóknak a párbeszédre, a Nissannal való kommunikációra, és arra is, hogy hangot nyújtsanak véleményüknek.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője kijelentette: „2010-ben mutattuk be a Nissan LEAF-et, a világ első tömeggyártású elektromos gépjárműjét. A modell bevezetése nyomán a zéró emissziós modern műszaki megoldások újra az kíváncsiság középpontjába kerültek. Az elektromos forradalom lendülete attól kezdve mindazonáltal csak erősödött. Közösségi platformunk mai elindításával még egy lépéssel továbbmegyünk.

A ’Felvillanyozzuk a világot’ platformmal nem titkolt célunk, hogy az autókon túlmutató mozgalmat indítsunk útjára, ami egyesíteni tudja az embereket a korszerű modern műszaki megoldások és a tiszta energiaforrások felkarolásának ügye mögött, hogy a társadalom fenntarthatóbb irányba mozduljon. Szeretnénk ösztönözni az elektromos alapú életstílus előnyeivel kapcsolatos eszmecserét, hogy mindenkinek megmutathassuk, mennyire megkönnyíthetik életüket már ma is a korszerű modern műszaki megoldások, melyek egyben előnyösen fejtik ki hatásukat a jövő generációinak életkörülményeire is.”

A hivatalos bejelentésre a Barcelonában szervezett Nissan Futures összejövetel keretein belül került sor. Az esemény a Nissan önvezető, elektromos hajtású járművekre épülő Nagy tudású Mobilitás jövőképet járta körül, azonkívül a társaság itt ismertette egy önvezető technológiákat vizsgáló független tanulmány eredményeit is, ráadásul több terjedelmes horderejű bejelentést tett az otthoni és ipari célú energiatárolási rendszerekkel kapcsolatos európai fejlesztéseiről.

A Nissan LEAF forgalmazásának 2010-es kezdete óta immáron nagyjából 260 ezer eltérő elektromos Nissan modell járja a világ útjait, ebből 75 ezer Európában.