Érkezik a modern BMW i3 és a BMW i3s

Érkezik a modern BMW i3 és a BMW i3s

A zéró emissziójú vezetés forradalmi élményének egy továbbfejlesztett modellpáros világpremierje ad újabb lendületet.

A BMW i3 a önálló mobilitás új korszakának az egész világon elismert szimbóluma, amely a vezetési benyomás, a hosszú távú fenntarthatóság és az nagy tudású járműkapcsolati hálózat utánozhatatlan egységének betudhatóan a világpremierjét követő három évben a prémium kompakt szegmens legkelendőbb elektromos autójává vált. A BMW i3 sikertörténetében most újabb fejezet kezdődik, impozánsan újragondolt stílusjegyekkel, csúcstechnológiás felszereltségi opciókkal, modernizált digitális szolgáltatásokkal és egy friss modellváltozattal: a Föld első, tisztán elektromos meghajtású prémium kompaktjának második nemzedékével párhuzamosan a modern BMW i3s is bemutatkozik. Nagyobb teljesítményével, sportosabb futómű-hangolásával, érezhetően dinamikusabb menettulajdonságaival és mindent elsöprő stílusjegyeivel az újdonság a BMW Group elektromos modelljeit sajátos, sportos vezetési behatás kiváltképp intenzív dimenzióját váltja valóra. A prémium minőség, a zéró emissziójú mobilitás és a az összes régebbinél interaktívabb járműkapcsolati hálózat az továbbfejlesztett modellpáros mindkét tagját átjárja, a jelenben kínálva fel a nagyvárosi közlekedés jövőbeni kérdéseire adható legoptimálisabb válaszokat.

2014 óta a BMW i3 nem kizárólagosan Európában, de a Föld minden táján a prémium minőségű elektromos gépjárműk eladási listájának egyeduralkodója lett, amely Németországban ez idő alatt a piac legkeresettebb elektromos autójává is előlépett. A sikertörténet hátterében nem kizárólagosan a BMW i divízió osztatlan népszerűségét meghozó modellpaletta forradalmi járműkoncepciói állnak, de a korszerű, hosszú távon fenntartható mobilitási megoldások és az elektromos közlekedést támogató továbbfejlesztett szolgáltatások is. Ezen termékeivel és aprólékos, az autómodellek egész életciklusát lefedő előállítási-, termelési-, használati- és újrafelhasználási stratégiájával a BMW i divízió a önálló mobilitás jövőjének abszolút úttörője.

BMW eDrive hajtáslánc-technológia két eltérő teljesítményszinttel és a külön választható extrafelszereltség részeként hatótávolság-növelő benzinmotorral

Az elektromos mobilitás megszakítás nélküli térnyerésében a BMW i divízió modelljeinek vezetési élménye meghatározó szerepet játszik. Szisztematikus finomhangolásának hála a korszerű BMW i3 és BMW i3s modellpárosban dolgozó BMW eDrive hajtáslánc-technológia a zéró emissziójú vezetési inger, a rettentően intenzív gázreakció, a hatékony energiafelhasználás, az tökéletesített hatótávolság és isteni hétköznapi használhatóság forradalmi egységének ígéretét hordozza, amely jócskán felülmúlja a jövő nagyvárosainak minimális mobilitási igényeit. A modellpáros mindkét tagja a BMW Group által kifejlesztett, 94 amperóra tárolókapacitású és 33 kWh energiateljesítményű lítium-ion akkumulátorból nyeri a működéséhez létfontosságú energiát, míg a hatótávolság-növelő benzinmotor (REX – Range Extender) a modern BMW i3 és a korszerű BMW i3s külön választhatóan elérhető extrafelszereltségei közt úgyszintén megtalálható.

Az összes régebbinél sportosabb kiállás

A korszerű BMW i3 és a modern BMW i3s a tisztán elektromos meghajtású prémium kompakt jellegzetes karosszériajegyeit viseli, míg továbbgondolt járműkoncepcióját és csodálatos kisugárzását több friss stílusjegy nyomatékosítja. A kategóriateremtő BMW i3 hamisítatlan dizájnnyelvezete a modell három és fél éves sikertörténetét övező megannyi fényes diadal közt az iF terméktervezési díj arany trófeáját és az év járműipari formatervezési díjának számító World Car Design of the Year elismerést is kiérdemelte, az extravagáns formát ugyanakkor most már nagyszámú, sportosan izgalmas vezetési élményre utaló dizájn-újítás fokozza.

A BMW i modellek védjegyévé vált fekete karosszériasávot, amely a motorháztetőről indulva, a tetőn át egészen a gépkocsi hátfaláig fut, a korszerű BMW i3 és BMW i3s modellpáros tekintetében feketére fényezett A-oszlopok és tetőkeretek egészítik ki. A karosszéria többi elemére elérhető fényezési opciók listája eközben a Melbourne Red tűzpiros metál és az Imperial Blue királykék-metál árnyalatokkal bővül. A bajor prémiumgyártó kliensei eme két újítás mellett a Capparis White hófehér és a Fluid Black mélyfekete akril fényezések, azonfelül a Protonic Blue élénk kék metál és a Mineral Grey ásvány szürke metál árnyalatok közül választhatnak.

Az újratervezett első és hátsó lökhárító a tisztán elektromos meghajtású prémium kompakt szélességét hangsúlyozza, amely az továbbfejlesztett modellpáros sportosságára és magabiztos vezethetőségére utal. A hátfalon keresztülfutó króm csík, ezenfelül a csomagtérajtó két szélére helyezett „i3” és „eDrive” emblémák is ezt a hatást erősítik.

A korszerű BMW i3 és a korszerű BMW i3s már az alapfelszereltség részeként LED-technológiás fényszórókat kap, aminek a LED-es nappali menetfény, a LED-es tompított fény és a LED-es távolsági fény is része. Az első lökhárító kör alakú fészkeiben elhelyezett irányjelzőket vízszintesen megrajzolt, LED-technológiás irányjelző-csíkok váltják, amely azt jelenti, hogy az üvegborítású csomagtérajtóba épített LED-es hátsó lámpák mellett most már a modellpáros az összes világító funkciója LED-ekkel dolgozik.

A korszerű BMW i3: új stílusjegyek a még sportosabb eleganciáért

A korszerű BMW i3 forradalmi dizájnnyelvezetének lenyűgöző fejlődése nem kizárólagosan a korszerű modell sportos karakterét, de kifinomult eleganciáját is előtérbe helyezi. Az első lökhárító most már egész egészében a karosszéria fényezését viseli, az „U” alakú fekete szegélyezés mindazonáltal a modell magabiztos kisugárzását nyomatékosítja. A karosszéria árnyalata és a csomagtérajtó fekete üvegborítása közti kontraszt hátulnézetből szintén energikus, határozott kiállást sugall.

A tetőkeretek ezüstszínű betétje a modern BMW i3 egyidejűleg megnyerő és dinamikus karakterét hangsúlyozza, amely hátrafelé szélesedve a modell áramvonalas kialakítását és az oldalsó ablaksáv jellegzetes vonalvezetését is a figyelem középpontjába helyezi.

A korszerű BMW i3s: a környezetbarát élsportoló

A modern BMW i3s dizájnnyelvezetének minden részlete a modell dinamikus menetteljesítményére utal. Az újdonság az első és a hátsó lökhárító különleges kontúrvonalairól egyből felismerhető: elöl a lökhárító betétje és az „U” alakú szegélyezés is fekete fényezést visel, míg a lökhárító két szélén BMW i kék vagy Frozen Grey szürke dekorcsíkok nyomatékosítják a modell szélességét. A BMW i3s tekintetében a zárt „hűtőrácsok” kerete is magasfényű fekete színben pompázik, amely a vese alakú dizájnelemek még erőteljesebb benyomását kelti. A hátsó lökhárítót szintén egyéni igényeket kiszolgáló vonalakkal rajzolták meg a tervezők, a karosszéria színére fényezett, extra széles lökhárító-betétet ugyanakkor itt is fekete dizájnkeret fogja közre. A korszerű BMW i3s modell tekintetében az A-oszlopok és a tetőkeretek is magasfényű fekete fényezést kapnak.

A modern BMW i3s mindenre kiterjedő alapfelszereltségének a 10 milliméteres hasmagasság-csökkentést kínáló sport futómű is része. A 40 milliméteres nyomtáv-szélesítést a kerékjárati ívek fekete szegélyezése nyomatékosítja, a féltengelyek végére ugyanakkor akár 20” méretű, duplaküllő-dizájnú könnyűfém keréktárcsák is felcsavarhatók, kéttónusú vagy Jet Black árnyalatban.

Fenntartható anyagokból kialakított, tágas utastér

A korszerű BMW i3 és BMW i3s modellpáros tekintetében nem kizárólagosan a karosszériát, de az utasteret is a forradalmi LifeDrive járműstruktúra jegyében álmodták meg a tervezők. A szénszál-erősítésű műanyagból készült utascellának betudhatóan a bajor prémiumgyártó ügyfeleit tágas utastér fogadja, a csúcstechnológiás anyag megfigyelhető felületei ugyanakkor a könnyűszerkezetes járműépítés erényeit hangsúlyozzák. A LifeDrive járműstruktúra formatervezési alapelvei mentén elkészített utascellában sem B-oszlopokra, sem váltóboxra, sem ugyanakkor kardánalagútra nincs szükség, a legkönnyebb be- és kiszállás érdekében ugyanakkor az oldalsó ajtók ellenkező irányban nyithatók.

Az alapfelszereltséget kínáló Atelier alternatívájaként a Loft, a Lodge és a Suite felszereltségi szintek is elérhetők a modern BMW i3 és BMW i3s modellpároshoz. A Lodge felszereltségi szinttől felfelé az ülések Solaric Brown mélybarna bőrkárpitot kapnak, cserzett olajlevél-kivonattal finomítva és gyapjú-alapú textillel vegyítve. A BMW i3 és a BMW i3s egész életciklusára kiterjesztett előállítási-, amellett termelési stratégia ezen felül az alkalmazott anyagok gondos kiválasztásában, mindemellett az újrahasznosított műanyagok, a megújuló nyersanyagok, a növényi rostok és a fehérítetlen eukaliptuszfa globális felhasználásában is tetten érhető. Az ügyfelek által érzékelhető és tapintható utastéri felületek több mint 80 százaléka újrahasznosított anyagok és megújuló nyersanyagok felhasználásával készül, amit a külön választható extrafelszereltség részeként BMW i kék színű biztonsági övek foglalnak keretbe. A BMW i3s tekintetében mindezt az első ülések előtti szőnyegeken exkluzív típusjelölés egészíti ki, már az alapfelszereltség részeként.

Az összes régebbinél intenzívebb vezetési impulzus, most már két teljesítményszinttel

A korszerű BMW i3 elektromos motorja 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítményre képes, amit – az elektromos hajtásláncok sajátosságaként – már álló helyzetből rendelkezésre álló, 250 Nm csúcs forgatónyomaték egészít ki. A tisztán elektromos meghajtású prémium kompakt a gázpedál érintésére egy soros hathengeres benzinmotor lendületével gyorsul, a megtorpanás-mentes, szakadatlan teljesítmény-átvitelről mindazonáltal egy fokozatmentes automataváltó gondoskodik. A modell mindössze 7,3 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebességét mindazonáltal az elektronika 150 km/óránál maximálja.

A padlólemezbe épített nagyfeszültségű lítium-ion aksi egyetlen feltöltésével a modell a legkorszerűbb gépjárműk menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle), mitöbb a valós státuszok közti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, mindenre kiterjedő szabvány alapján funkcionáló tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései alapján 290 – 300 kilométer, amellett 235 – 255 kilométer, hétköznapi használat alatt ellenben minimum 200 kilométer megtételére képes. A korszerű BMW i3 vegyített energiafogyasztása a legkorszerűbb gépjárműk menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus típus-specifikus tesztkörének mérései alapján 13,1 – 13,6 kWh 100 kilométerenként.

Kimagasló menetdinamika az elektromos hajtáslánccal szerelt modellek közt

A BMW i3 tevékeny vezethetőségét a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) finomított típusa még tovább fokozza. Az átfogó finomhangoláson átesett modern műszaki megoldás minden vezetési szituációban gyorsabban reagáló tapadásvesztés-kiegyenlítést és ezáltal leginkább magabiztos vezethetőséget garantál. A bajor prémiumgyártó ezenkívül a modern BMW i3 és BMW i3s modellpáros hajtásláncát nemzetközileg nem mindennapi kerékforgás-szabályzó (WSL – Wheel Speed Limit) rendszerrel szereli fel, amely padlógázas gyorsulások és intenzív fékezések közben is mindvégig stabil kormányozhatóságot nyújt. Mindeközben a modell nedves, ezenkívül havas útfelületen produkált tapadása is számottevő mértékben fejlődött. A dinamikus vonóerő-szabályzás (DTC – Dynamic Traction Control) nagyobb sebességnél és sportos kanyarodás közben az összes régebbinél agilisabb irányíthatóságot nyújt, míg a rendszer a hátsó kerekek enyhe, mindvégig kontrollálható, biztonságos megcsúsztatását is biztosítja.

A modern BMW i3s az elektromos motor 135 kW-ra / 184 lóerőre növelt maximális teljesítményével és 270 Nm csúcs forgatónyomatékával a zéró emissziójú, hangtalan vezetési impresszió még sportosabb formáját ígéri. A modell némileg módosított hajtáslánca a megnövelt erőhöz cizellált teljesítmény-leadás mellett egyedi görgőscsapágyakat és újrahangolt motorvezérlő elektronikát is kapott, melynek eredményeképpen a modern BMW i3s az elektromos motor legfelső fordulatszám-tartományában a kategóriateremtő elődmodellhez képest 40 százalékkal nagyobb teljesítményt és forgatónyomatékot képes leadni.

Sőt mi több, a mérnökök a korszerű BMW i3s alá típus-specifikus rugókkal, lengéscsillapítókkal és stabilizátorokkal dolgozó sport futóművet fejlesztettek, a bajor prémiumgyártó ügyfélköre mindazonáltal a vezetési élménykapcsolón (Driving Experience Control) SPORT vezetési üzemmódot is aktiválhatnak, amely még közvetlenebb gázreakcióval és kisebb kormányzási szöggel fokozza a tisztán elektromos meghajtású prémium kompakt sportosságát.

A korszerű BMW i3s modellnek mindössze 6,9 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy 160 km/órás végsebessége elérése előtt megfussa az álló rajtos nulla-százas sprintet, míg a legkorszerűbb gépkocsik menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC) típus-specifikus tesztkörének mérései alapján 100 kilométerre vetített vegyített energiafogyasztása mindössze 14,3 kWh. A modell a legkorszerűbb gépjárműk menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének, ezenkívül a valós szituációk közti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, teljes körű szabvány alapján funkcionáló tesztciklus (WLTP) mérései alapján egyetlen feltöltéssel 280 kilométer, azonfelül 235 – 245 kilométer, hétköznapi használat esetén ellenben minimum 200 kilométer megtételére képes.

A modern BMW i3 és BMW i3s modellpáros külön választhatóan elérhető extrafelszereltségei közé a 28 kW / 38 lóerő maximális teljesítményű hatótávolság-növelő benzinmotor (REX – Range Extender) is felkerül. A nagyfeszültségű lítium-ion áramforrás alacsony töltöttsége során a kéthengeres kapacitás a modell működéséhez elengedhetetlen energia előállításáért felelő generátor meghajtását végzi, míg állandó szinten tartja az akku töltöttségét. A 9 liter térfogatú üzemanyagtartálynak betudhatóan hétköznapi használat során mindez hozzávetőlegesen 150 kilométerrel nyújtja meg a modellpáros hatótávolságát, amely ezáltal átlagos 180 kilométerről csaknem 330 kilométerre nő. A hatótávolság-növelő benzinmotorral felszerelt új BMW i3 tisztán elektromos meghajtású, zéró emissziójú hatótávolsága a legkorszerűbb gépkocsik menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC) tesztkörének, továbbá a valós stádiumok közti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, átfogó szabvány alapján funkcionáló tesztciklus (WLTP) mérései alapján 225 – 235 kilométer, azonkívül 190 – 200 kilométer. A modern BMW i3s modell tekintetében mindez 220 kilométerre (NEDC), sőt még 185 – 195 kilométerre (WLTP) mérséklődik.

A legkorszerűbb gépkocsik menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC) típus-specifikus tesztkörének mérései alapján a hatótávolság-növelő benzinmotorral felszerelt új BMW i3 vegyített energiafogyasztása és átlagos üzemanyag-fogyasztása 100 kilométerenként 11,5 – 11,9 kWh, amellett 0,6 liter (kilométerenkénti 13 – 14 gramm vegyített károsanyag-kibocsátás mellett). A hatótávolság-növelő benzinmotorral felszerelt BMW i3s modell tekintetében mindez 100 kilométerenkénti 12,5 kWh-ra és 0,7 literre nő (kilométerenkénti 14 gramm vegyített károsanyag-kibocsátás mellett).

Az elektromos meghajtású prémium kompaktok legintelligensebb vezetést támogató rendszerei

A korszerű BMW i3 és BMW i3s modellpároshoz elérhető vezetést támogató rendszerek jó néhány összetett forgalmi szituációban megkönnyítik a sofőr dolgát, sőt mi több, a jármű hosszanti és oldalirányú mozgásában is kiemelkedő segítséget nyújtanak. A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető Parking Assistant csomag a parkolássegítő rendszert (PDC – Park Distance Control), a tolatókamerát és az nagy tudású parkolóasszisztenst (Parking Assistant) is magába foglalja: amint a modern műszaki megoldás aktiválására a szenzorok a gépkocsi mellett párhuzamos parkoláshoz elegendő helyet érzékelnek, a parkolóasszisztens a gázpedál, a sebességváltó, a fékpedál és a kormánymű önvezérelt irányításával magától beparkolja a gépkocsit a kiszemelt parkolóhelyre.

A külön választható extrafelszereltség részeként elérhető Driving Assistant Plus csomagba ezenkívül az automata fékező funkcióval dolgozó, ütközésre és gyalogosokra figyelmeztető rendszer (Collision and Pedestrian Warning with City Braking), az okos sebességhatár-kijelzés (Speed Limit Info), az előrelátó vezetési segédlet (Proactive Driving Assistant), a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go), mitöbb a torlódás-asszisztens (Traffic Jam Assistant) is bekerült. Ez utóbbi a 0 – 60 km/óra közti sebességtartományban nem kizárólagosan mindvégig megtartja a gépkocsi előtt haladó jármű mögött kijelölt követési távolságot, de ha kell, teljesen magától állóra is fékezi, ezt követően újra mozgásba hozza a gépkocsit, míg az úttest-felfestések, az adott forgalmisáv-szélesség és a gépjármű előtt haladó járművek állandó térképezésével a forgalmi sáv követésére is figyel.

A az összes régebbinél intuitívabb iDrive operációs rendszer és a sajátos BMW i ConnectedDrive funkciók egyesítése

A modern BMW i3 és a modern BMW i3s a bajor prémiumgyártó legújabb iDrive operációs rendszerét is megörökölte, amely a legkülönfélébb járműbeállítási opciók, információ-szolgáltató tartalmak, kommunikációs megoldások és navigációs funkciók korábbi legközvetlenebb irányítását kínálja. A BMW Professional navigációs rendszerrel felszerelt modellek tekintetében mindez ezenkívül 10,25” átmérőjű, 1 440×540 képpont felbontású központi kijelzővel párosul, a menüpontok listaszerű elrendezését mindazonáltal élő csempeikonokkal dolgozó vízszintes rendszerezés váltja. A központi operációs rendszer még tovább fejlesztett élőbeszéd-felismerő funkciójának (Natural Language Understanding) betudhatóan az egyes menüpontok permanens beszéddel, egzakt kulcsszavak használata nélkül, az összes régebbinél pontosabb hangutasításokkal is aktiválhatók, legyen szó akár egy adott zeneszám vagy kontakt kikereséséről, e-mail üzenetek megszerkesztéséről vagy egy SMS bediktálásáról. Újdonságként kerül fel a külön választható extrafelszereltségek listájára az Apple CarPlay előkészítés, amely kínálja, hogy a felhasználók az újabbnál újabb okostelefon-alkalmazásokat játszi könnyedséggel telepítsék fel a gépkocsi központi operációs rendszerébe.

A BMW i ConnectedDrive még tovább bővített portfóliója mostantól az elektromos mobilitás szempontjai alapján kifejlesztett nagy tudású szolgáltatások összetett járműkapcsolati hálózatát ajánlja, az elektromos meghajtású prémium kompaktok szegmensében egyedüli módon. A bajor prémiumgyártó által kifejlesztett felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás (On-Street Parking Information) első alkalommal válik elérhetővé a BMW Professional navigációs rendszerrel felszerelt BMW i3 modellhez, mindemellett rögtön a valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information) naprakész adataival párhuzamosan. A központi monitoron megjelenő interaktív térkép mostantól nem kizárólagosan megmutatja a gépjármű közelében látható nyilvános járműtöltő pontokat, de pillanatnyi elérhetőségüket / foglaltságukat is mutatja. Az nagy tudású útvonaltervező szerepkör aktiválását követően a térkép a valós idejű forgalmi információk adatait felhasználva kiszámolja az egyes töltőpontokhoz vezető útvonalak energiaszükségletét, a gépkocsi nagyfeszültségű akkumulátorának aktuális töltöttségi szintjével párhuzamosan mindazonáltal a korrekt adatokat állandóan a center műszeregység digitális kijelzőjén mutatja. A térképen a gépkocsi nagyfeszültségű akkumulátorában tárolt energiamennyiséggel megtehető és a működéssel párhuzamosan változó hatótávolság-zóna is megjeleníthető. A digitális zóna nem kizárólagosan a gépjármű működtetésétől és a vezetés stílusától, de a vezetési élménykapcsoló (Driving Experience Control) aktuális állásától függően is változik. Az elektromos mobilitás szempontjai alapján kifejlesztett navigációs szolgáltatások közt az intermodális útvonaltervezés is megtalálható, amely a gépjármű mellett a tömegközlekedési berendezések aktuális menetrendjét és az átszállások lehetőségét is számításba véve nyújtsa fel az úti célhoz vezető leggyorsabb és leghatékonyabb útvonalakat. Az okos térképadatok szüntelen frissítéséhez mindemellett már közvetlen okostelefon-kapcsolatra sincs szükség, mert a modern BMW i3 modell már aktív mobilinternet-kapcsolatot is nyújt.

2017 júliusában a bajor prémiumgyártó a BMW Connected+ égisze alatt jó néhány most bemutatott szolgáltatást prezentált, amelyek az összes régebbinél személyre szabottabb mobilitási és hétköznapi információkat adnak. A korszerű BMW i3 és BMW i3s modellpárosban a BMW Connected és a BMW Connected+ egész tárháza elérhetővé válik: a két modernizált szolgáltatás-paletta az elektromosság- és üzemanyag-töltő állomásokhoz vezető útvonaltervezést (Send my Routes to Car), a jármű aktuális helyzetének SMS-ben történő továbbítását (Share Live Trip Status), a személyre szabott járműinformációk kijelzését (BMW Onboard), a parkolás utáni navigációs információk okostelefonra vagy okosórára továbbítását (Navigate Door-to-Door), tetejébe az okoseszköz és a központi navigációs rendszer közti sima úti cél- és kontaktlista-szinkronizálást (My Destinations) is magába foglalja.

Nagy tudású járműtöltési megoldások a BMW Digitális Töltési Szolgáltatás opcióinak hála

A BMW Digitális Töltési Szolgáltatás (BMW Digital Charging Service) a jelenben adja a bajor prémiumgyártó klienseinek kezébe a jövő járműtöltési megoldásait. A BMW ConnectedDrive átfogó szolgáltatásaival a járműtöltés a mindennapok digitális élményévé válik, aminek eredményeképp a korszerű BMW i3 és a modern BMW i3s is kiválóan alkalmazkodik a felhasználó hétköznapi életviteléhez. A szolgáltatás biztosítja, hogy a bajor prémiummárka vásárlói eltérő szempontok alapján, ezáltal példaként a gazdaságosság vagy a megújuló energiaforrások felhasználása alapján optimalizálják a hosszú távon fenntartható, környezetbarát járműtöltés folyamatát, amely az okostelefonról, asztali számítógépről és táblagépről ugyanúgy elérhető BMW Connected alkalmazásnak betudhatóan hibátlanul áttekinthető is. Az egyedülállóan modernizált BMW Digitális Töltési Szolgáltatás bevezetésével a bajor prémiummárka a Föld első olyan autógyártójává lépett elő, amely kliensei hétköznapi életviteléhez alkalmazkodva váltotta valóra az elektromos mobilitást.

360 ELECTRIC új töltőkábellel és BMW i Wallbox Connect okos fali töltővel

A BMW a 360 ELECTRIC névre keresztelt digitális paletta égisze alatt fogja össze az elektromos mobilitás ergonomikus, hétköznapi élményét biztosító termékeket és szolgáltatásokat. A BMW i3 hálózati töltéséhez használt szabvány töltőkábelt a korszerű modellpáros érkezésére megerősítették és hőmérséklet-érzékelő szenzorral látták el, az otthoni járműtöltést megkönnyítő, végtelenül felhasználóbarát BMW i Wallbox fali töltő legfrissebb típusa mindazonáltal óránként most már 11 kW töltési sebességre képes. Mindez azt jelenti, hogy a rendszer a hozzávetőlegesen 180 kilométer megtételére elegendő energiamennyiséggel maximum három óra alatt, a szabvány töltőkábelhez képest ötször gyorsabban feltölti a modern BMW i3 és a korszerű BMW i3s nagyfeszültségű akkumulátorát. A korszerű BMW i Wallbox Connect nagy tudású fali töltő megjelenésével ezenkívül a nemzetközileg jellegzetes BMW Digitális Töltési Szolgáltatás tárháza is még tovább bővül, a modern műszaki megoldás tudniillik kínálja, hogy a bajor prémiumgyártó kuncsaftja különféle szempontok alapján, mindent összevetve példának okáért a jó ár-érték arányosság vagy a megújuló energiaforrások felhasználása alapján optimalizálja a járműtöltés folyamatát. Sőt mi több, a művelet okostelefon-alkalmazáson át is nyomon követhető és egyéni felhasználókártya alkalmazásával is kivitelezhető, amelyiknek betudhatóan a regisztrált ChargeNow-felhasználók a Föld legnagyobb kiterjedésű nyilvános járműtöltési infrastruktúrájába kapnak belépőt.

BMW i divízió: a zéró emissziójú vezetési inger úttörője a hosszú távon fenntartható járműkoncepció és a BMW eDrive hajtáslánc-technológia kettősével

A BMW i divízió a hosszú távon fenntartható magán mobilitás jövőjének kompromisszumot nem ismerő úttörője, amely a sorozatgyártásban kínált forradalmi modellekbe integrált egyedi járműkoncepció mellett a zéró emissziójú közlekedésre, az erőforrások felelős felhasználására, az alkalmazott nyersanyagok gondos kiválasztására és a mobilitást megkönnyítő digitális szolgáltatások kifejlesztésére is fokozottan odafigyel. A BMW i3 vezetése egy lenyűgöző közlekedési hatás, amelyiknek hála minden nagyvárosi utazás önfeledt pillanatok sokaságával kecsegtet. A tisztán elektromos prémium kompakt azonnali teljesítmény-leadása, sportos agilitása, korszerű formatervezési megoldásai és hamisítatlan stílusjegyei a magán mobilitás új korszakának hajnalát idézik.

A modell járműkoncepcióját már az alapoktól kezdve az elektromos mobilitás szempontjai alapján álmodták meg a tervezők, míg a LifeDrive járműstruktúrához kifejlesztett BMW eDrive hajtáslánc-technológia azonnali teljesítmény-leadása és speciális hatékonysága az egész iparágban egyedülállónak számít. És mialatt a BMW i3 egy csapásra a önálló mobilitás jövőképének lebilincselő előfutárává érett, a járműtechnológia permanens fejlődése a tisztán elektromos meghajtású prémium kompakt új nemzedékét és az összes régebbinél sportosabb modellváltozatát is elhozta. A modern BMW i3 és a korszerű BMW i3s leginkább a vezetés élményéről szól, megnyitva a BMW i divízió egyedülálló sikertörténetének következő fejezetét.