Első helyen nyitott Leslie Mandoki albuma

Első helyen nyitott Leslie Mandoki albuma

A megjelenés hetében első helyen nyitott a Mandoki Soulmates, vagyis Leslie Mandoki zenekarának dupla albuma a Mahasz hivatalos slágerlistáján.

Az aktuális társadalmi kihívásokat feszegető Living in the Gap és a Bartók-ihletésű Hungarian Pictures több világsztárt vonultat fel. Hallható az anyagon mások mellett Bobby Kimball (Toto), Ian Anderson (Jethro Tull), Nick van Eede (Cutting Crew), Jack Bruce (Cream) vagy a fiatalabb korosztályt képviselő Cory Henry játéka, a fellépők összesen 35 Grammy-díjjal rendelkeznek – közölte a menedzsment.

A Németországban és Amerikában élő dalszerző, zenész és producer Leslie Mandoki a lemezen sorra veszi korunk problémáit, mindent összevetve a társadalmi egyenlőtlenséget, a kaszinókapitalizmust, a környezetszennyezést, a közösségi média befolyásoló szerepét. Mint írták, Mandoki dalaival az összefogásra, a fiatal és régi lázadók együttes fellépésére szólít fel egy család- és munkaközpontú, humánus, emberséges összetartásért.

Az album második lemezén Bartók Béla Magyar képek című zenekari művének mai feldolgozása megjelenik, ugyancsak a világsztárok előadásában. A lemez a határon túli piacokon is jól nyitott, a megjelenés hetében Németországban és az Egyesült Államokban az Amazon rockalbum listáján az első helyen szerepelt.

Leslie Mandoki egy másik szerzeménye, a Bayern München csapathimnusza a Puskás Ferenc Stadionban is felhangzott – a futballklub részére évtizedek óta szerez dallamokat a magyar zenész –, tudniillik a labdarúgó Európai Szuperkupa döntőjének győztese a német csapat.

mti