Elkezdődött a 4,5 milliárdos fürdő – és uszodafejlesztés Dunaújvárosban

Elkezdődött a 4,5 milliárdos fürdő - és uszodafejlesztés Dunaújvárosban

A munkaterület csütörtöki átadásával kezdetét vette a dunaújvárosi élményfürdő felújítása; a korszerű települési fürdő – és vízisport centrum egész költsége a Fabó Éva Sportuszoda felújításával közösen 4,5 milliárd forint lesz.

A városvezető megjegyezte, hogy ebben az összegben benne van az élményfürdő megvásárlására fordított összeg is, amelyre a kormány közel 900 millió forintot adott az önkormányzatnak. Kijelentette még, hogy a fejlesztések a Korszerű Települések Program keretében valósulnak meg.

Cserna Gábor közölte, hogy az élményfürdő szeptemberi megvásárlása után megtörtént az átadás – átvétel, ezután a felújításhoz elengedhetetlen kiviteli tervek is elkészültek. Utóbbiak elkészítéséhez aprólékosan fel kellett mérni az évek óta használaton kívüli létesítményt, a medencéket, csúszdákat, uszodatechnikai – és gépészeti rendszereket, a villamos hálózatot és a tűzvédelmi rendszereket is.

Az önkormányzat a legkedvezőbb pénzügyi és műszaki ajánlatot tevő DVG Zrt – vel kötött vállalkozási szerződést a kivitelezésre. Némely szakipari munkákra a vállalkozás más, külső cégeket is bevon.

A polgármester közölte, hogy a DVG csütörtöktől elkezdheti a medencetestek javítását, a sérült burkolatok és felületek javítását. Várhatóan decemberben az uszodatechnikai kivitelezések is elkezdődhetnek.

Az elképzelések alapján tavasszal kezdődhet a már felújított élményfürdő próbaüzeme, ezt követően ugyanakkor megkezdik a rögtön a szomszédságában fekvő Fabó Éva Sportuszoda felújítását is.

mti