Elfogadta 12 milliárd forintos költségvetését a szekszárdi önkormányzat

Elfogadta 12 milliárd forintos költségvetését a szekszárdi önkormányzat

Elfogadta idei, 12,6 milliárd forint főösszegű költségvetését a szekszárdi önkormányzat, amely 2018-ban több mint ötmilliárd forintot tervez beruházásokra.

A rendeletet a tolnai megyeszékhely Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlése 10 igen szavazattal fogadta el, az MSZP-PM-Együtt-DK három megbízottja nemmel szavazott.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester a pénzügyi tervet – az országos büdzsé elnevezéséhez hasonlóan – a szekszárdi családokat támogató költségvetésének nevezte, utalva arra, hogy a fejlesztések kedvezményezettjei a településben élő családok lesznek.

Ismertetése alapján Szekszárdon idén 5,6 milliárd forintot fordítanak fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) és a Korszerű Települések Program (MVP) forrásaiból, amelyből – a szekszárdi tankerületi központtal összefogva – négy iskolát, több óvodát korszerűsítenek, és bővítik a bölcsődei férőhelyek számát.

Az ülést követő sajtótájékoztatón kiemelte: a legszámottevőbb beruházás idén az MVP keretében, 3,6 milliárd forintból épülő uszoda lesz, aminek építése várhatóan márciusban elkezdődik.

A családokat szolgálja az egészségügy fejlesztése is: új orvosi rendelő és új központi orvosi ügyelet épül Szekszárdon, a település ugyanakkor patronálja a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályának felújítását – mondta.

mti