Egész áprilisban tavaszi esemény lesz Békéscsabán

Egész áprilisban tavaszi esemény lesz Békéscsabán

Április 1. és 30. közt rendezik meg a Tavaszi Fesztivált Békéscsabán, ahol egy hónap alatt 31 programot biztosítanak az érdeklődőknek – mondta az esemény igazgatója a sajtó képviselőinek.

Forczek Győző, az egyik szervező Csabagyöngye Kulturális Center (CSAKK) igazgatóhelyettese közölte, hogy a CSAKK-ban 13, többségében zenei programot szerveznek, amelyekre ötezer érdeklődőt várnak.

A rendezvénysorozat Honeybeast-koncerttel indul, és a Csaba Big Band fellépésével zárul. A programban megjelenik könnyűzene, példának okáért a The Biebers, az Ismerős Arcok vagy a Carson Coma koncertje, azonkívül komolyzene is: fellép például a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar is.

A legnagyobb attrakció Dés László április 28-ai koncertje lesz, de várhatóan sok érdeklődőt vonz ezután Hajtmann Ildikó és Endrész Ferenc április 21-ei előadása is – tette hozzá Forczek Győző.

Kiemelte, hogy a fesztiválnak több társszervezője van. A Békés Megyei Könyvtárban Lipták Pál-kiállítás lesz, és tárlatot szervez a Békéstáji Művészeti Társaság is.

A Jaminai Közösségi Házban Faluhelyi F. Lászlóról, Békéscsaba idegen festőjéről nyílik tárlat, a Lencsési Közösségi Házban ugyanakkor a XX. Csak tiszta forrásból fotópályázat 70 zsűrizett alkotásából válogatnak. A pályázatra 158 Kárpát-medencei alkotó 785 képet küldött be.

Lesz költészet napi megemlékezés is, családi táncház, a Napsugár Bábszínház elénk tárja a Virágot tépő lány című darabot, Grecsó Krisztián mindazonáltal Valami népi című kötetét.

Az egész programsorozat szemrevételezhető a www.csabagyongye.com oldalon.

mti