Digitális nevelési képzést nyújt pedagógusoknak a Telenor

Digitális nevelési képzést nyújt pedagógusoknak a Telenor

Digitális nevelési képzést nyújt pedagógusoknak a Telenor; a HiperSuli digitális képzési program mostantól az állam által akkreditált tanárképzés formájában válik hozzáférhetővé minden pedagógus részére – közölte a Telenor Magyarország sajtótájékoztatóján.

A program 2015-ben indult 5 iskolában, első évben az eszköz- és mobilinternet-ellátottságra fókuszált. A oktatók digitális kompetenciájának fontosságát felismerve a program fő hangsúlya rövid időn belül a tanárok képességeinek fejlesztésére tevődött keresztül.

A tájékoztatás alapján a programban mára országosan 20 intézmény több mint 5600 diákja és közel 300 pedagógusa vesz részt. A HiperSuli digitális módszertani képzés programot 2019 januárjában az Tanítási Hivatal jóváhagyta, amivel megnyílt a eshetőség a hivatalos, akkreditált tanárképzések előtt is bármely pedagógus részére – közölte a Telenor.

A képzés 30 órás program, melyet 3 napra elosztva tartanak a mesterek, a képzés sikeres teljesítése 30 kreditpontot jelent a pedagógusoknak.

mti