Csúcstechnológia segédkezésével a fenntartható magyar divatért

Csúcstechnológia segédkezésével a fenntartható magyar divatért

A Samsung ismételten a hazai leleményes közösség jeles képviselőivel funkcionál egyesült erővel, hogy megmutassa legmodernebb csúcsmobiljaiban rejlő lehetőségeket. A Daubner Annával állított elő jellegzetes ruhakollekció sikere után a társaság ezúttal három hazai tervezőt állított izgalmas kihívás elé. A Kata Szegedi, az Anna Amélie és a VYF márkák művészei az összehajtható Galaxy Z Fold3 5G és Galaxy Z Flip3 5G szerkezetek bevonásával, digitális formában alkotnak új darabokat. A ruhák, a táskák és a sálak sokoldalúsága a mobilok multitasking képességeit idézi, többféleképpen, több öltözékhez is pompásan illenek ezután, ezzel mindazonáltal a tudatosságra és a fenntartható öltözködésre inspirálják a márkák rajongóit. A későbbiekben ugyanakkor a felhasználók egészen különleges módon lehetnek részesei a tervezési folyamatoknak.

Elkezdődött a tervezés a Galaxy Z Fold3 5G telefonok és az S Pen hozzájárulásával, az szerzők inspirációt merítenek a Galaxy Z szériás konstrukciók színvilágából és az összehajtható kialakításból fakadó sokoldalúságból. Az alkotási folyamatot a művészek és a Samsung Magyarország Instagram oldalán követhetik a rajongók, akik ezúttal a tervezés részesévé is válhatnak. Az interaktív kooperáció esetén élő videókban, szavazásokon át, vagy akár kedvenc helyszíneik megosztásával, optimális hashtagek igénybevételével is formálhatják a végleges mintákat. A cél, hogy az partnerség esetén mind a tervezők, mind mindazonáltal követőik szabadjára engedhessék a kreativitásukat és a Galaxy okostelefonok segédkezésével megmutassák, hogyan látják a világot.

A Galaxy Z Fold3 5G óriási főképernyőjén az S Pen segédkezésével rögtön digitális formában indulhat a tervezés, a Többablakos módnak betudhatóan ugyanakkor közben újabb javaslatok kereshetők a böngészővel, vagy élőben láthatók a rajongók visszajelzési Instagramon. A Galaxy Z Flip3 5G rendkívüli kialakításával és nagyszerű színeivel inspirálhatja az alkotókat, Hajlított módban ugyanakkor az összes helyzetben nagyszerű fotókat konstruálhatnak vele. Elég egy stabil felületre rakni a mobilt és akár magukat is lefotózhatják, ha kipróbálnák, hogy mutatnak a készülő darabok. A konstrukciók sokoldalúsága adja a kihívás lényegét is, mivelhogy a Samsung arra kérte a művészeket, készítsenek olyan darabokat, amelyek az összehajtható mobilokhoz hasonlóan, sokféle módon viselhetők, átalakíthatók, vagy személyre szabhatók.

A ruhákért a 2009-ben hozott létre Kata Szegedi márka tervezőpárosa, Szegedi Kata és Benus Dani felel. Ők a márka cicoma mentes stílusát és a telefonok színvilágát megidéző darabokat ígérnek, amelyek többféleképpen viselhetőek, mindent összevetve bárki felveheti őket, a prémium anyagminőségnek betudhatóan, csaknem minden alkalomra. Ezekhez a kiegészítőt Oláh Anna neves Anna Amélie táskái jelentik, amelyek mára a magyar divatvilág ikonikus darabjainak számítanak. Anna a Z Style kollekcióhoz a Studio táskát gondolja tovább, amely válltáskából kis kézitáskává lesz összehajtható, mindent összevetve több stílushoz is jól illik. A szettet a VYF speciális kendői teszik teljessé, amelyek a követők által beküldött helyszínek koordinátái alapján készült mintával válnak igazán példa nélküli darabokká. Az Olaszországban készített selyemkendők fenntartható eljárással készülnek ezt követően, ezáltal pompásan illeszkednek a gyűjtemény tudatos felfogásához.

„Felettébb büszkék vagyunk az idén tavasszal készült Samsung X AnnaDaubner kollekcióra, ezáltal biztosak voltunk benne, hogy visszatérünk a divat világába. Örülünk, hogy újabb tehetséges magyar tervezőket ismerhetünk meg és ezúttal három kivételes márkával dolgozhatunk egyesült erővel – közölte Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – A legkorszerűbb összehajtható Samsung okostelefonok nem kizárólag a tervezést segíthetik, sokoldalúságuknak hála egy új világra nyithatunk általuk. Bízunk abban, hogy ez a multifunkcionalitás a gyűjtemény darabjaiban is megjelenik, kíváncsian várjuk, hogyan teljesítik a tervezők ezt a kihívást.”

A korszerű gyűjtemény elkészítését nem pusztán a márkák rajongói, hanem a Samsung márkanagykövetei is várják, akik a tervezési folyamatot egészen közelről követik ezt követően. A kész gyűjteményt ezután egy interaktív online eseményen mutatják be a tervezők a Samsunggal szövetségben, ahol minden résztvevő megosztja a tapasztalatait, a meghívott vendégektől ugyanakkor a ruhadarabokról és a tervezéshez használt csúcsmobilokról is megtudhatnak minden meghatározó részletet a nézők.