Csaknem 340 millióból újítják fel a nagyharsányi szoborparkot

Csaknem 340 millió forintos beruházással korszerűbb lesz a Villány szomszédságában látható nagyharsányi szoborpark – tájékoztatta a fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) a sajtó képviselőit.

Az információ alapján a Környezeti és energiahatékonysági operatív programból (Kehop) finanszírozott projektnek betudhatóan új, haladó szellemű, a tájba illő stílusú fogadóépület váltja fel „a korábbi hagyományos létesítményt”.

A szoborparkot övező sziklafal peremén panorámasétányt formálnak ki, amely biztosítja a vendégek biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen – tették hozzá.

A DDNPI felhívta a figyelmet arra, hogy április 25-től – a munkálatok idejére – a szoborpark ideiglenesen bezár. A létesítményt az elképzelések alapján 2019 novemberében nyitják meg újra a vendégek előtt.

A nemzeti park egyúttal közölte azt is, hogy március elsejétől az abaligeti Denevérmúzeumban korszerűsítési munkálatok kezdődtek, melynek ideje alatt a múzeum zárva tart, előreláthatólag késő őszig.

Teljesen korszerűbb lesz az építmény, továbbá a denevérek titokzatos életét, táplálkozását, vándorlását bemutató prezentáció – ismertették.

mti