Bosch ESI nic 2.0 Online diagnosztikai számítógépes program, közvetlenül a járműgyártótól származó javítási és karbantartási információkkal

Bosch ESI nic 2.0 Online diagnosztikai számítógépes program, közvetlenül a járműgyártótól származó javítási és karbantartási információkkal

A Bosch ESI nic 2.0 Online diagnosztikai szoftvere például vezérlőegység-vizsgálati adatokkal, vezetett hibakeresési és javítási útmutatóval, beállítási adatokkal, komponensek ki- és beszerelési útmutatóival patronálja a műhelyekben dolgozó mestereket a javítási, sőt még a karbantartási munkák alatt. A többmárkás műhelyek mindent összevetve fokozott hatékonysággal dolgozhatnak a különféle gyártmányú és típusú járműveken. Az elkövetkezendő időszakokban a Bosch közvetlenül a járműgyártóktól szerzi be a létfontosságú javítási és karbantartási adatokat, ezután az ESI nic szoftverébe integrálja ezeket. Mindezt a vonatkozó 2018/858 európai uniós rendelet biztosítja, amely az EU földrajzi határain belül kötelezi a gyártókat arra, hogy minden információt rendelkezésre bocsássanak, „amely a jármű hibájának megállapításához, a jármű karbantartásához, ellenőrzéséhez (…) elengedhetetlen”.

Az eredeti gyártói információk – példának okáért az egyes alkatrészek beépítési helye, be- és kiszerelési útmutatói, az alkatrészek fotói, háromdimenziós illusztrációi, valamint az egyes járműtípusokhoz való hozzárendelések, ezenfelül a gyártói kapcsolási rajzok – a következő években közvetlenül az ESI nic 2.0 Online szoftverbe kerülnek. A Bosch diagnosztikai szoftvere ezzel részletes információt ígér, széles körű diagnosztikai funkcióit ugyanakkor gyártói eredetű javítási és karbantartási információkkal vegyíti. A modern tartalmak 2021 májusától szakaszosan integrálódnak az ESI nicc szoftverbe és a P (kapcsolási rajzok), amellett a SIS (vezetett hibakeresési és javítási útmutató) információfajtákra engedéllyel büszkélkedhető műhelyek részéről vehetők igénybe. Az ESI nic P meghatározó járműrendszerekhez – akárcsak a motormenedzsment, a kényelmi berendezések és a BUS-rendszerek – készült elektromos kapcsolási rajzokat magába foglaló kiterjedt adatbázis, hatékony munkát és sebes megoldásokat kínál a műhelyben dolgozóknak. Az ESI nic SIS lépésről lépésre kidolgozott útmutatásokkal támogatja a szerviz munkatársait a hibafeltárási és javítási munkák alatt.

Egyetlen forrásból minden javítási és karbantartási információ

Az eredeti gyártói információk átvétele révén részletesebb információkkal javul tovább az ESI nic adatminősége, és nagyon sok esetben az információk a korábbiaknál gyorsabban állhatnak rendelkezésre. A Bosch közvetlenül a gyártótól kapja meg az adatokat és az ESI nic rendszerintegrációjának megfelelően módosítja őket. Ugyancsak javul az adatok és a javítási útmutatók az adott ügyféljárműhöz biztosított hozzárendelése. Az ESI nic az egész modellsorozatra kiterjedően, amellett azon túl is precízen az adott járműre vonatkozó specifikus információkat kínálja. A műhelyek mindent összevetve egyetlen forrásból férnek hozzá minden releváns javítási és karbantartási információhoz, és indokolatlan lesz a gyártói információk különféle forrásokból történő, legtöbbször díjköteles lekérdezése. Az ESI nic 2.0 Online ezáltal hatékony konstrukció a műhelyek részére, átfogó diagnosztikai lefedettséggel, sőt még közvetlenül a járműgyártótól származó karbantartási és javítási útmutatókkal.

Szakaszosan bővül a gyártói eredeti adatok lefedettsége

A gyártói adatok ESI nic-integrációja a Mercedes-Benz GLC és B modellekre vonatkozó információkkal kezdődött. Májustól a BMW, a Fiat és a Ford részéről bővült a kör, később ugyanakkor újabb gyártók adatai is érkeznek ezután. Mivel az adatszolgáltatásra vonatkozó európai uniós rendelet az EU gazdasági területére vonatkozik, a gyártói információk ESI nic-integrációja gyártói oldalról különféle országkorlátozásokat is tartalmazhat. A létező és másfajta javítási, amellett karbantartási információbázist még mindig a Bosch fejleszti és az egész világon korlátozás nélkül rendelkezésre áll.