Az LG kibővíti partneri kapcsolatát a Qt-vel a webOS-t futtató beágyazott rendszerek kapcsán

Az LG kibővíti partneri kapcsolatát a Qt-vel a webOS-t futtató beágyazott rendszerek kapcsán

Az LG Electronics (LG) szándéknyilatkozatot írt alá a Qt keresztplatformos alkalmazás-keretrendszert létrehozó, finnországi székhelyű szoftverfejlesztő vállalattal, a Qt-vel, kiterjesztve a két vállalat létező együttműködését a webOS használata kapcsán. A kibővített partnerkapcsolat célja az LG nyílt forráskódú webOS platformjának a Qt referenciarendszereként való pozicionálása, azonkívül az, hogy megkönnyítse a webOS integrálását a jövőbeli autóipari, robotikai és okosotthon-készülékek rendszereibe.

Az partnerség révén a Qt alkalmazásához létfontosságú források kezelése még hatékonyabbá válik, mitöbb minimálisra csökkennek a Qt és a webOS közti átjárhatatlanságok, ezáltal az IoT-technológiát és a mesterséges intelligenciát alkalmazó készülékek a lehető legjobb felhasználói élményt kínálják ezután a felhasználóknak. A Qt felhasználói inger kapcsán szerzett ismereteivel és az LG termékgyártás kapcsán felhalmozott tudásával a két vállalat kooperációja megbízható fejlesztői környezetet nyújt ezt követően a szoftverfejlesztők, mérnökök és formatervezők részére az igényes alkalmazások és eszközök megalkotásához.

„A Qt segédkezésével még elérhetőbbé válik a víziónk, hogy a webOS platformot alkalmazó, jelentősen továbbfejlesztett, mesterséges intelligenciával felvértezett és a tartalmak azonnali lejátszására kész, beágyazott rendszereket alkossunk” – mondta Dr. I. P. Park, az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője. „Ezeknek a jócskán összetett rendszereknek a megtervezése és fejlesztése az összes régebbinél több szoftverfejlesztési képességet igényel, a hardveres és szoftveres fejlesztés szakértőinek szoros együttműködése ugyanakkor a Qt-vel való együttműködésünk alapja.”

A Qt egy, a grafikus felhasználói felületek feljesztéséhez alkalmazható szoftveres tárgy, amellyel intuitív és korszerű felhasználói felületek, továbbá különleges érintési funkciók tervezhetők a vásárlói és autóipari elektronikai eszközökbe. 2014 óta az LG a Qt alkalmazásfejlesztési keretrendszerére támaszkodik, hogy a webOS-t futtató okostelevíziók és kereskedelmi monitorok felhasználó oldali kezelése könnyed és intuitív legyen. A Qt kulcsfontosságú szerepet játszik a webOS személygépjárművekbe szánt verziójának fejlesztésében is, amit a jövőbeni autóipari információs és mulattató rendszerekbe szán az LG.

„Az LG generációk óta tölt be felettes státuszt a vásárlói elektronikai gyártmányok piacán – ez az egyik oka annak, hogy ilyen megbízható partnerévé vált a Qt-nek” – mondta Juha Varelius, a Qt vezérigazgatója. „Kezdeményezésével, mellyel még hozzáférhetőbbé teszi a webOS-t a villámgyorsan növekvő piacokon, az LG kihangsúlyozza a Qt-kompatibilis, összekapcsolt felhasználói élményben rejlő kimagasló potenciált. Együttműködésünk révén ügyfeleink részére a lehető legkönnyebbé tesszük az olyan gépezetek és felületek megalkotását, melyek újraértelmezik ezt követően az „okos” szó jelentését.”