Az LG elénk tárta a Föld első 1 milliszekundumos válaszidejű IPS megjelenítőjét

Az LG elénk tárta a Föld első 1 milliszekundumos válaszidejű IPS megjelenítőjét

Az LG Electronics (LG) idén az E3 (Electronic Entertainment Expo) tárlat keretében mutatta be legkorszerűbb UltraGearTM Nano IPS technológiával felvértezett G-SYNC megjelenítőjét, ami a Föld első 1 milliszekundumos (ms) válaszidőre képes monitora. 1 A korszerű kijelző mindazoknak a játékosoknak készült, akiknek jelentős a Nano IPS modern műszaki megoldás korrekt színvisszaadása, a sebes válaszidő, amellett a 144 és 175 Hz közt állítható képfrissítési sebesség. Ezeknek a tulajdonságoknak hála az LG monitora a legszámottevőbb paraméterek mentén nyújt különleges játékélményt a felhasználóknak.

A kijelzőből két eltérő verzió készül: mindkettő Nano IPS technológiával és 144 Hz-es képfrissítéssel érkezik. A 38 hüvelykes típus (38GL950G) 3840×1600-as, a kisebbik, 27 colos (27GL850) ugyanakkor 2560×1440-es felbontást ajánl, amellett a készülékek a DCI-P3 színtér 98 százalékát is lefedik, mindent összevetve a tartalmak jócskán élénken, ugyanakkor vibrálásmentesen jelennek meg rajtuk. A nagyobbik készüléket úgy tervezték, hogy a játékosok a lehető legkönnyebben el tudjanak merülni a játékélményben: a kijelző 21:9-es képaránnyal, gyakorlatilag káva nélküli kialakítással, korszerűsített Sphere Lighting 2.0 háttérvilágítással, amellett a szerkezet hátoldalára szerelt RGB lámpasorral érkezik, melynek fényei a képernyőn érzékelhető tartalommal megegyező színekben világítva fokozzák az élményt.

A 27 hüvelykes UltraGearTM modell NVIDIA G-SYNC kompatibilis2, és patronálja a HDR10 szabványt, ameddig a nagyobb, 38 hüvelykes típus az NVIDIA G-SYNC processzort és a VESA DisplayHDR 400 szabványt is patronálja. Utóbbi modell az NVIDIA tanúsítványával is ellátott: a készülék több mint 300, a teljesítményt és a képminőséget vizsgáló tesztkörön bizonyította, hogy kiváló játékélményt nyújt. A megjelenítők a tartalmakat örökösen és szakadásmentesen jelenítik meg, és olyan, a játékosok részére meghatározó funkciókat kaptak, mint a Dynamic Action Sync, a Black Stabilizer, ugyanakkor a célkereszt mód, ami különösen az FPS játékok esetén jelent előnyt.

Az LG UltraGear Nano IPS kijelzők értékesítése a 27GL850 típusra leadott előzetes rendelések teljesítésével kezdődött meg az Egyesült Államokban. A leglényegesebb európai piacokra, köztük Magyarországra a harmadik negyedévben érkeznek meg a gépezetek.