Az LG a 2016-os CES-en mutatja be új, 4K HDR-képes OLED TV portfólióját

LG a 2016-os 4K HDR-képes OLED TV portfóliója

Az LG Electronics (LG) a CES szórakoztatóelektronikai szakkiállításon mutatja be legújabb és legfejlettebb 4K HDR-képes OLED TV-it, köztük a 77 és 65 colos méretben érkező LG Signature OLED TV G6-ot és a 65 és 55 colos E6 modelleket. A teljes 2016-os OLED TV-kínálat nyolc terméket foglal magában. A zászlóshajó, a 77 colos G6 csúcskategóriás televízió elnyerte a 2016-os CES legjobb innovációjának járó díjat is (Best of Innovations Award). Az LG CES standjának látogatói maguk is megismerkedhetnek a vállalat prémium OLED technológiájával, valamint a G6 és E6 modellek esetében a HDR Pro néven futó, magas dinamikatartományú (high dynamic range – HDR) megjelenítéssel is.

A G6 és E6 modellek az LG első televíziói, melyek a cég új, egyedi Picture-on-Glass formavilágát használva készülnek, azaz ultravékony, mindössze 2,57 milliméteres OLED panelekkel, áttetsző üveg hátsó borítással és előre néző hangprojektor-rendszerrel. Ezt az egyedi formai kialakítást az OLED-technológia teszi lehetővé. Azzal, hogy a G6 és az E6 is a kép- és hangminőséget közvetlenül érintő technológiákra fókuszál, mindkét modell az otthoni szórakoztatás innovációjának új szintjét képviseli.

Valamennyi 2016-os LG OLED TV modell megkapta az UHD Szövetségtől (UHDA – UHD Alliance) az Ultra HD Premium minősítést, ami tanúsítja, hogy e készülékek teljesítik többek között a képfelbontásra, HDR képességre, fekete szín megjelenítésre és fényerőre vonatkozó legmagasabb követelményeket, valamint a széles hangszín-skálára és hangminőségre vonatkozó előírásokat is. Az új készülékek támogatják a vezető műsorterjesztők, filmstúdiók és szórakoztató elektronikai gyártók által megalkotott, iparági sztenderdnek minősülő HDR-formátumokat, köztük a HDR10-et és a Dolby Vision™-t is.

Az OLED TV-k képernyőjén a HDR-tartalmak egészen új élményt nyújtanak, mivel a képességeit az OLED Pixel Dimming technológiája teszi teljessé. Míg az LCD kijelzők esetén a LED háttérvilágítás egész képernyőrészleteket egyben világít meg, addig az OLED panelek minden egyes pixele külön-külön irányítható, valamint ki- és bekapcsolható. Ennek eredményeként az OLED TV-k élénk színeket és részletes sötét tónusokat jelenítenek meg még olyankor is, amikor fényes objektumok közvetlenül mélysötét területek mellett helyezkednek el. Ennek köszönhetően a képek tökéletes feketével és élénk színekkel jeleníthetők meg, így az OLED TV-k a HDR tartalmak ideális közvetítőjének számítanak.

A 10 bites panellel és a 10 bites feldolgozási képességgel az LG OLED TV-k több mint egymilliárd lehetséges színbeállítást tesznek elérhetővé, a ColorPrime Pro technológia segítségével pedig ezek a készülékek a színek és színárnyalatok legkisebb részleteit is képesek megjeleníteni, lefedve a DCI-P3 színtér 99 százalékát. A magasabb színvisszadási rátának köszönhetően az LG OLED TV-kel a néző teljesen és pontosan megtapasztalhatja az alkotó elképzelését. És mivel a készülékek támogatják a BT.2020-at, vagyis a legújabb generációs tartalomsugárzási sztenderdet, a G6 és az E6 tévék „jövőbiztosak” is egyben.

Az LG a high-end audioeszközök úttörőjének számító harman/kardonnal dolgozott együtt az LG G6 és E6 előrenéző hangprojektor-rendszerének kifejlesztésében. Azáltal, hogy a hangszórók előre és nem lefelé irányulnak, mint sok vékony kialakítású televízió esetén, a nézők tiszta, részletgazdag hangzást hallhatnak, torzítás- és visszaverődés-mentesen. A hangrendszer extra mélysugárzói még erőteljesebbé teszik a hangzást, így különböztetve meg az LG OLED televízóit más stílusos, ultravékony készülékektől.

A 2016-os OLED TV portfólió a legfrissebb webOS okostelevíziós operációs rendszerrel érkezik. Az LG webOS 3.0 kivételes felhasználói élménnyel segíti az LG okostévéinek használóit, így azok intuitívabb módon navigálhatnak a készülékek számos funkciója között. Kereskedelmi forgalomba hozatala óta a webOS-t számos szaklap az egyik legsokoldalúbb okostévé-platformnak minősítette. Továbbfejlesztett mobil csatlakoztathatóságának, távirányítási lehetőségeinek és további tartalomfunkcióinak köszönhetően az LG webOS 3.0 várhatóan még elődjénél is több kifinomult ízlésű fogyasztót győz majd meg.

„A 2016-os OLED TV portfóliónk számos új innovációt vonultat fel, köztük a Picture-on-Glass dizájnt, vagy a HDR Pro-t, amelyek a G6 és E6 modellek kiemelt kulcsfontosságú jellemzőinek számítanak” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Mivel minden évben újat nyújtunk az OLED TV-k piacán, az iparági innováció vezető szereplőjének számítunk, így mind több felhasználó győződhet meg a saját fülével és szemével az OLED TV-k előnyeiről. Úgy véljük, a 2016-os év gyökeres változást hoz ebben a kategóriában.”